POSAO TREBA ZAVRŠITI

Kalmeta podržava raspisivanje koncesije za Luku Gaženica

11.10.2013 u 11:00

Bionic
Reading

Nakon što je Mladen Pejnović, predstojnik Ureda za upravljanje državnom imovinom i blizak suradnik premijera Zorana Milanovića, izjavio za tjednik Globus da će Vlada krenuti u privatizaciju brojnih državnih tvrtki, među kojima su zadarska pomorska luka i Zračna luka Zadar, i demantija koji je stigao iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture uz pojašnjenje da Luka Gaženica ide u koncesiju, slučaj je na portalu 057info prokomentirao gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta

'Naš je stav nepromijenjen. Gaženicu treba završiti onako kako su deseci stručnjaka tijekom desetljeća osmišljavali i planirali uz eventualnu racionalizaciju zgrade u postojećim gabaritima. Jedino će tako ta luka dati rezultate zbog kojih je napravljena, a to su otvoriti nova radna mjesta, potaknuti razvitak u svim granama gospodarstva u Zadru, biti homeport za kruzere, odnosno valorizirati geografsko značenje Zadra. Podržavamo raspisivanje koncesije za putnički terminal, no prije toga Luku treba završiti. Kao što je poznato, sve aktivnosti oko Luke Gaženica su u rukama Vlade. A svaka druga varijanta osim ove za uspjeh projekta nije dobra i ispod je očekivanog. Međutim trenutačno Vlada nema jasan stav oko završetka Gaženice koja je za Zadar i Zadarsku županiju, pa i šire, gospodarski i prometni projekt od vitalnog značenja', kazao je Kalmeta.

Prema najavama iz Ministarstva, do kraja lipnja 2014. godine bit će raspisan natječaj za koncesiju za putnički terminal Luke Gaženica.