NE SVIĐA MU SE PREDSJEDNIČINA IDEJA?

Karamarko nikad zadovoljan: Parada za Oluju je dodatan trošak

10.04.2015 u 15:34

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko usprotivio se ideji da se 20. obljetnica vojno-redarstvene akcije Oluja obilježi i vojnom paradom u Zagrebu, iako je to, prema pisanju medija, bio prijedlog Kolinde Grabar Kitarović s kojim se složio i premijer Zoran Milanović. Naglasio je da bi proslava u Kninu i parada u Zagrebu bili dodatan trošak za državu

Šef oporbe na novinarski upit osvrnuo se i na poziv Kolinde Grabar Kitarović stranačkim čelnicima na zajednički sastanak na Pantovčaku.

'Moram priznati da se veselim tom sastanku s predsjednicom. Smatram da je svoj mandat počela agilno, angažirano i da smo dobili predsjednicu koja se zanima za stvarne probleme u državi, ne samo svoj rejting. Očekujem da ćemo razgovarati o situaciji u Hrvatskoj, pretpostavljam da će je zanimati što mi radimo. Mislim da bi bilo dobro da se odazovu jer su neke stvari važnije od dnevnopolitičkih tema. Ja se nadam da će doći i Zoran Milanović i volio bih da se pojavi. U konačnici on je odgovoran za situaciju u državi', kazao je u petak Karamarko.


Na pitanje o dvostrukom obilježavanju 20-godišnjice Oluje u Kninu i Zagrebu koje je navodno predložila predsjednica, kaže. 'Ne znam ja kako je dogovoreno, mislim da nije vrijeme za raditi eksperiment 20 godina od Oluje. Mislim da je mjesto proslave u Kninu i ja sam nekidan pozvao da se oko toga ne prepiremo. Ne vidim razloga da se to mijenja. Mislim da na taj dan trebaju prestati političke razlike, obračuni, sukobi, rasprave… To je veliki povijesni dan za Hrvatsku… Mi smo za to da to bude i dalje u Kninu. U konačnici povećava se i trošak, ajmo i taj segmentić spomenuti', kaže Karamarko.

Na pitanje hoće li ako dođe na vlast donijeti ustavni zakon o braniteljima, odgovara: Ja mislim da bi to trebalo učiniti, ne vidim razloga da je Vlada toliko tvrdokorna u tom svom stavu prema braniteljima. Još uvijek postoji vrijeme i šansa da gospodin Milanović ode u šator i da dogovori s braniteljima sve što treba dogovoriti, a u konačnici i ministar Matić. Ja mislim da je to sve toliko potrošeno, toliko je otrcana ta tema njegove ostavke da bi bilo dobro da stvarno ode i da svima bude lakše', misli šef HDZ-a.

Osvrnuo se i na izmjenu izgleda registarskih tablica. 'Mene žalosti da to što se čuje, da su rekli da ne smije biti grb u dizajnerskom rješenju. Sjetite se Pelješkog mosta, bili su protiv njega, pa im je to sada glavna stvar, pa su odustali i od poreza na nekretnine', prisjetio se.