DO KRAJA GODINE

Karlovčanima s navršenih 65 godina besplatan gradski javni prijevoz

02.07.2024 u 12:16

Bionic
Reading

Karlovčani s navršenih 65 godina života od 1. srpnja maju pravo na besplatan javni gradski prijevoz na području Karlovca, pod uvjetom da u Karlovcu imaju prijavljeno prebivalište, a mjera traje do kraja godine, objasnili su u utorak iz Grada Karlovca

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Karlovca Draženka Sila-Ljubenko je objasnila da se zainteresirani moraju javiti u taj odjel gdje će dobiti potvrdu s kojom odlaze prijevozniku Autotransportu Karlovac po karticu kojom ostvaruju pravo na besplatan prijevoz do kraja godine.

"Ima umirovljenika koji su već ostvarivali sufinanciranu kartu. Nastavit će koristiti besplatnu kartu i samo trebaju preuzeti svoju karticu na kolodvoru", pojasnila je Sila Ljubenko. Izrazila je nadu da će građani gradski javni prijevoz koristiti u što većem broju.

Prije tri mjeseca je sklopljen, temeljem javne nabave, trogodišnji ugovor s Autotransportom Karlovac vrijedan više od tri milijuna eura kojim je reformiran sustav gradskog javnog prijevoza, a smanjena je i cijena karata. Gradonačelnik Damir Mandić je rekao da tu uslugu treba "još više" promovirati.

"Umirovljenici imaju mogućnost prijevoza na svim linijama cijeli dan. Ovu smo mjeru usuglasili s udrugama umirovljenika i s Hrvatskom strankom umirovljenika", rekao je gradonačelnik Mandić, inače predsjednik karlovačkog HDZ-a. Dodao je kako će se vidjeti hoće li se ta mjera za umirovljenike moći nastaviti "nakon ovih pola godine".

Kaže da je "cijeli grad Karlovac kvalitetno pokriven linijama i polascima". "Nismo uspjeli uspostaviti linije sa Zagradom, odnosno Pojatnom. To su trase županijskog linijskog prijevoza i vjerujem da ćemo iznaći privremeno rješenje za te linije dok Županija karlovačka ne uspostavi svoje. Zbog radova se ne može prometovati nekim ulicama, no to bi trebalo biti riješeno kroz par mjeseci", rekao je gradonačelnik Mandić.

Pozvao je Karlovčane da koriste usluge gradskog javnog prijevoza. "Za nj iz proračuna izdvajamo značajan iznos, što uključuje i podmirivanje troškova prijevoza školske djece, a sada smo uspostavili generacijski balans", dodao je Mandić.