POVORKA PONOSA

Održan Karlovac Pride: 'Volim Hrvatsku i želim živjeti u zemlji otvorenoj za sve nas'

08.06.2024 u 20:10

Bionic
Reading

Kroz karlovačko središte u subotu je prošla prva povorka ponosa, Karlovac Pride, koju je organizirao aktivist za prava spolnih manjina Marko Capan, sudjelovalo je stotinjak osoba, a nije zabilježen ni jedan incident

Događaj je osiguravala policija, a prosvjednici su uz pratnju ritmičke sekcije Drum 'n' bijes nosili zastave u duginim bojama i natpise "Ponosni na naš Karlovac, grad susreta", "Nemamo vremena za mržnju, zauzeti smo ljubljenjem", "Četiri rijeke, jedna ljubav", "Adam i Steva" i slično.

Aktivist Leonardo Pierobon je rekao da nosi hrvatsku zastavu jer želi živjeti u uključivoj zemlji koja je otvorena svim svojim građanima. "Volim Hrvatsku i želim živjeti u zemlji koja je otvorena za sve nas", dodao je.

Capan je izjavio kako je "vrijeme da se ljudska prava i slobode prošire cijelom zemljom jer LGBT osobe također imaju pravo na dostojanstven život i na kvalitetu života". Rekao je da se mnogi plaše izjasniti kao pripadnici spolnih manjina iz različitih razloga.

Pozvao je one koji skrivaju svoj seksualni identitet da "korak po korak" savladaju strah i "postanu vidljivi, dio cjelovite promjene grada". Najavio je i prvi Pride u Puli za dva tjedna.

  • +45
Karlovac Pride Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL