HRVATSKA STRANKA PRAVA

Kaznena prijava protiv Novosti zbog - satiričnog teksta

14.08.2015 u 12:45

Bionic
Reading

Hrvatska stranka prava podnijela je kaznenu prijavu protiv portala Novosti-internetsko izdanje tjednika Novosti, Srpskog narodnog vijeća koje je izdavač portala Novosti, Milorada Pupovca za izdavača portala Novosti, Ivice Đikića glavnog urednika portala Novosti, izvršne urednice portala Novosti Tamare Opačić i novinara Nikole Bajte zbog, kako kažu, nedopustivog omalovažavanja hrvatske himne

'Način rada ovog portala kao i Srpskog narodnog vijeća usmjeren je ne samo na omalovažavanje nacionalnih simbola, već se kontinuirano provodi politika provociranja hrvatskog naroda iskrivljavanjem povijesnih činjenica i omalovažavanjem hrvatskog naroda. Očito je da portal Novosti, odnosno Srpsko narodnog vijeće nisu prihvatili, iako je prošlo 25 godina, da je Hrvatska samostalna država u kojoj ne mogu provoditi politiku Srbije i zacrtani program Memoranduma SANU', kaže predsjednik HSP-a Daniel Srb.

Podsjetio je da se Srpsko narodno vijeće financira iz proračuna, te zapitao kako je moguće da se financira 'neprijateljska djelatnost'.

'Djelovanje ovog portala za posljedicu ima i učestalo paljenje zastava na istoku Hrvatske, pa tako svjedočimo o paljenju zastava u Vukovaru, Pačetinu i Vinkovcima', kaže Srb.

Na kaznenu prijavu u HSP-u su se odlučili zbog pjesme 'Lijepa naša haubico', koja je na portalu Novosti objavljena u dane obilježavanja godišnjice Oluje.