Kolekcija za teleportaciju u zabavniju stvarnost!

Kolekcija za teleportaciju u zabavniju stvarnost!

30.10.2012 u 07:08

Bionic
Reading

Prve ozbiljne kišne i maglovite dane djevojke koje djeluju kao 2 Women 1 Sewing Machine odlučile su svojom kolekcijom izmjestiti iz sive realnosti u ne tako daleku i puno magičniju, šareniju, zabavniju i sve-je-moguće realnost 2525 godine.

Kad se dvije žene; Marija - plava, Splićanka, tekstilna dizajnerica, Ana - crna, Riječanka, modna dizajnerica, uhvate u koštac s jednom šivaćom mašinom nastaje maštovita lepeza modnih dodataka među kojima se posebno ističu bogato dekorirane sunčane naočale, marame koje jednim pokretom postaju misteriozne i senzualne krinke, dovitljive ogrlice, prsteni inspirirani svijetom kukaca te ukrasi za kosu koji su kod određenih modela mutirali u raskošne ukrase za cijelu glavu.

Osim začudne i zabavne kolekcije modnih dodataka koji bi se ukratko mogli opisati kao showstoppers, Ana Fucijaš i Marija Koštić dizajnirale su i malenu kolekciju bazičnih odjevnih komada - majica, košulja i (pre)uskih hlača odnosno tajica.

Model: Tihana Iva Prolić
Photos: Martina Kenji


Ana Fucijaš i Marija Koštić djeluju i u sklopu dizajnerskog kolektiva Clash od 9, grupe devetero dizajnera koji posljednje 2 godine ugodno osvježavaju domaću modnu scenu.

Njihova kapsula kolekcija 2W1SM SS/FW2525 je odgovor na vječno žensko pitanje pred prepunim ormarom: ''Što obući?'' kojeg su Ana i Marija servirale uz napomenu da je SS/FW2525 kolekcija koja, kako i sam naziv govori, nema sezonu kojoj pripada već je načinjena tako da se nosi bilo kada te da se ne diskriminira svrstavanjem u dnevnu ili večernju odjeću/dodatke.

Marija Koštić i Ana Fucijaš


Kako za originalnost i kreativnost nisu potrebne značajne količine kuna Ana i Marija pokazale su nam sjajnim fashion videom koji je nastao u produkciji splitskog studija Baranda. Film je modno i fantazmagorično putovanje izmišljenim krajolicima uz zrno magije, kilograme šljokica i glazbenu podlogu Justina Martina.

Modni film kao način predstavljanja dizajnerskog rada nije uvriježen na domaćoj modnoj sceni, što je činjenica koja ovaj filmsko-modni dragulj čini još dragocjenijim radom mladih dizajnerica koje su široj javnosti poznate i kao dobitnice druge nagrade 'Modnog ormara' 2010. godine kada je međunarodni žiri oduševila njihova snažna i upečatljiva crno-zlatna kostimografska kolekcija nazvana Ptice/Birds.

Posjetite 2Women1SewingMachinefacebook i tumblr