'SAMO' 300 kn

Kolekcionarsko izdanje Guild Warsa 2 u Europi drastično skuplje no u SAD-u

30.03.2012 u 11:27

Bionic
Reading

Podaci o cijeni Collector's Editiona nadolazećeg MMO-a neugodno je iznenadila mnoge. Naime, to luksuzno izdanje u Europi će biti čak 300 kuna skuplje nego u SAD-u

Guild Wars 2: Collector's Edition u Europi će stajati 150 eura ili 130 funti, a u SAD-u 115 eura tj. 95 funti. Jednostavnom računicom, preračunato u kune, europski igrači igru će platiti skuplje i to gotovo 260 kuna ako plaćate u eurima i 314 kuna ako plaćate u funtama.     

 

'Trenutne fluktuacije, troškovi prijevoza, porezi i uvjeti tržišta uvjetovali su na veliku razliku u cijeni na dva kontinenta', objašnjeno je iz NCsofta PC Gamer magazinu – 'Svi navedeni uvjeti drastično variraju između Sj. Amerike i EU te je naša cijena pravilo prilagođena za oba tržišta.'

 

Mi, kao i horde igrača diljem Europe koje iščekuju Guild Wars 2, s ovim se objašnjenjem teško možemo složiti. Uopće nije sporna činjenica da cijene na različitim tržištima moraju biti različite, no u ovom se slučaju radi o iznimno visokom iznosu za koji bi se praktički mogla kupiti još jedna nova igra.

 

Guild Wars 2 trenutačno je najiščekivaniji MMO na tržištu, a trebao bi se pojaviti još ove godine, iako nije poznat točan datum izlaska. Sadržaj spornog izdanja za kolekcionare možete provjeriti ovdje.