'AAAAH DUGME'

Konstruiran uređaj koji ženama osigurava orgazam

05.03.2014 u 15:33

Bionic
Reading

U Sjedinjenim Državama ovih je dana patentiran uređaj koji na pritisak gumba ženama garantira doživljaj orgazma

Usadak manji od kutije cigareta trebao bi pomoći ženama koje nikako ne uspijevaju doživjeti orgazam. Disfunkcija orgazma nije rijetka pojava među ženama, a može je uzrokovati cijeli niz problema.

'Neke žene simptome seksualnog uzbuđenja poput ubrzanog kucanja srca, znojenja ruku, razdražljivosti i sl. miješaju sa simptomima straha. Zbog toga bježe od njega', kaže Julia Cole, psihoseksualna terapeutkinja iz agencije Relate.

U novoj terapiji uređaj se usađuje dok su pacijentice pri svijesti kako bi kirurg pronašao najbolji položaj za ugradnju elektroda u živce povezane s leđnom moždinom (pogledajte sliku desno).

Na ideju o konstrukciji uređaja slučajno je došao Stuart Meloy, kirurg iz Piedmont Anesthesia and Pain Consultants iz Winston-Salema u Sjevernoj Karolini.

Kliknite za povećanje

'Pokušavao sam postaviti elektrode jednoj ženi koja je iznenada uzdahnula', rekao je Meloy. 'Pitao sam je što je, a ona je odgovorila da trebam naučiti njezinog supruga kako se to radi', dodao je.

Meloy očekuje da će klinička testiranja u kompaniji Medtronic početi ove godine. Uređaj bi se mogao usađivati pod kožu na stražnjici. No budući da je zahvat invazivan poput ugradnje pacemakera, obavljao bi se samo u slučajevima kada su iscrpljene druge mogućnosti kao što je psihoterapija. Uređaj bi mogao biti koristan brojnim parovima koji imaju problema u spolnom životu.

'Ako je neki par dugo zajedno pa više nema pravog uzbuđenja, ova bi im stvar mogla olakšati život', kaže Meloy.

Stručnjaci ne sumnjaju da će žene biti zainteresirane za uređaj unatoč tome što podrazumijeva operaciju, baš kao što su spremne na povećanje grudi.