predsjednički izbori

Kosor: Glas za Primorca glas je za Plenkovića i njegovo nastojanje da bude potpuni gospodar Hrvatske

10.09.2024 u 11:37

Bionic
Reading

'Plenković je nezadovoljan, vjerojatno ga puno stvari nervira, u HDZ-u sigurno ima onih koji rogobore ‘zar nismo mogli izabrati našeg, stranačkog kandidata, a ne nekog tko je ugrozio našeg kandidata 2009.’. I sada i jučer prmeijer u središte pažnje pokušava vraćati temu oko helikopetra zbog predsjedničkih izbora i nelagodno ga je gledati ga nezadovoljnim jer mediji to ne drže neprestano u fokusu', komentirala je bivša premijerka Jadranka Kosor na koju će kartu igrati predsjednik Zoran Milanović

Osvrčući se na predsjedničke izbore i dosadašnju kampanju Dragana Primorca, bivša premijerka Jadranka Kosor gostujući na N1 televiziji rekla je kako kampanju do sada vodio Andrej Plenković, a ne Primorac koji je zapravo kandidat.

'Mislim da je ovo za Plenkovića jako tricky situacija o kojoj bi trebao dobro promisliti. Do ovog trenutka on vodi kampanju i preuzima taj teret, iz HDZ-a lansiraju teme za koje misle da će zaokupiti javnost poput Milanovićeve vožnje helikopterima, a predsjednički kandidat je u sjeni.

To je za Plenkovića opasna situacija jer, ako nestranački kandidat kojeg je gurnuo kao stranačkog izgubi izbore, onda će se sav teret odgovornosti koncentrirati na onog tko je vodio kampanju, a to je do ovog trenutka Plenković pa se može reći da je glas za DP zapravo glas za AP, odnosno da je glas za Dragana Primorca glas za Andreja Plenkovića i njegovo nastojanje da bude potpuni gospodar Hrvatske', smatra Kosor.

Ona također ističe da Primorac nema što izgubiti te smatra da bi se Vlada trebala odmaknuti od kampanje.

Anušićeva najava o izmjeni zakona

Osvrnula se i na najavu ministra obrane Ivana Anušića koji je nedavno poručio da će tražiti izmjene Zakona o službi u oružanim snagama. Kosor smatra da to pokazuje da u HDZ-u vjeruju da će aktualni predsjednik Zoran Milanović pobijediti na izborima.

'Ovo s Anušićem i tom najavom pokazuje dvije stvari koje je Anušić očito nesvjesno otkrio, iako je rekao da je o tome razgovarao s premijerom. Ako bi oni sad mijenjali zakon da dokinu i ovo malo ovlasti predsjednika koji je Vrhovni zapovjednik, to znači da vjeruju da će Milanović pobijediti jer ne bi to svom kandidatu činili.