POZNATI NA MARKOVU TRGU

Kovač izljubila Markić, Tomić i Raspudić nisu se ni pogledali

  • +31

Dolazak uzvanika na svečanu inauguraciju

Izvor: Profimedia / Autor: HINA/PIXSELL

Bionic
Reading

Na Markovom trgu danas je bilo šaroliko društvo uzvanika, mnogi očekivani, ali i mnogi koji su izazvali - nevjericu.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić srdačno je pozdravljen od građana unatoč policijskim istragama. Po dolasku pred crkvu Sv. Marka popričao je sa Zdravkom Mamićem

Među prvima se bio pojavio bivši saborski zastupnik Anto Kovačević poznat po svojoj izjavi da je žena stvorena za madrac, a ne da bude mudrac. S njim u društvu bili su Zlatko Tomac i Anto Đapić

Iza njih se smjestio TV voditelj Velimir Bujanec, prošle godine osuđen za dilanje kokaina. On i Željko Sačić, umirovljeni general bojnik, veselo su 'nabacili' jednu zajedničku fotku.

Pjevač Marko Perković Thompson na Gornji grad je došao praćen kumom Matom Bulićem. Njihov kolega s estrade Toni Cetinski sjedio je pored bivšeg vaterpolista Dubravka Šimenca. Uz njih je bio bivši nogometni reprezentativac Robert Kovač sa suprugom Anicom, koja je razdragano mahala zastavicom. Brat Niko nije se ukazao.

Anica se prije toga srdačno izljubila sa Željkom Markić, čelnicom inicijative U ime obitelji.

VIP gošća nove hrvatske predsjednice bila je i Nives Celzijus, koja je jedno vrijeme provela u živahnom razgovoru s Vesnom Balenović, predsjednicom udruge Zviždač.

Pisac Ante Tomić i politički analitičar Nino Raspudić nisu se ni pozdravili, iako su stajali na metar jedan od drugog. Izgleda da između njih nije došlo do pomirbe nakon obračuna putem medija, s time da je Raspudić bio čak osumnjičen da stoji iza napada izmetom na splitskog pisca.

Pozne godine nisu spriječile Budimira Lončara (91) da dođe na inauguraciju nove predsjednice. Mnogi će za njega reći da je jedan od najzaslužnijih za politički uzlet Grabar Kitarović, posebno nakon što ju je Ivo Sanader degradirao.

Čelnica HNS-a Vesna Pusić družila se s potpredsjednikom Sabora Željkom Reinerom, dok je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko bio sa svojom partnericom Anom Šarić.

Na Markov trg došli su i Tomislav Merčep, Đurđa Šušak, Tomislav Josić, Domazet Lošo, Ljubo Ćesić Rojs te poduzetnici Emil Tedeschi, Saša Cvetojević i Tomo Horvatinčić

Pozivu nove predsjednice odazvali su se i vođe šatoraša iz Savske, Đuro Glogoški i Josip Klemm, zatim Vice Vukojević, Milan Ivkošić, Ivan Aralica, Zvonimir Šeparović i Dražen Budiša.