MAXtv PRVA LIGA

Kramarićev pogodak za pobjedu 'lokosa' u Osijeku

04.11.2012 u 20:50

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici 14. kola MAXtv Prve lige Osijek je bio domaćin Lokomotivi, a dvoboj je završio prvom pobjedom u osmom međusobnom ogledu 'lokosa'. Gosti su slavili sa 2:1

Odličnu i sadržajnu utakmicu vidjelo je u Gradskom vrtu oko tisuću gledatlja, koliko ih je uživo htjelo ispratiti 14. kolo MAXtv Prve lige. Igrači Osijeka, predvođeni strategom Stankom Mršićem, autorom ovog mladog i uspješnog Osijeka, koji je tijekom tjedna izborio četvrtfinale Kupa, imali su dodatan motiv jer na tribinama je sjedio prvi čovjek HNS-a Davor Šuker, a upravo je on izostavio Mršića s utakmice između A reprezentacije i selekcije MAXtv Prve lige.

Naravno, htjeli su dobrom igrom predstaviti Mršićev rad, a na ono što su pokazali Mršić može biti ponosan. Ponosan može biti i njegov kolega s protivničke klupe, Tomislav Ivković, jer i njegovi su igrači pružili dobar nogomet.

U prvom dijelu prilike su imali Kvržić, Jugović i Zubak, no oprezni su bili vratar Picak te obrambeni igrači 'lokosa'. S druge strane, Vargiću su prijetili Kramarić i Boras dva puta, ali rezultat se nije mijenjao.

Uključite se i vi u raspravu – registrirajte se na Tribina.hr, informirajte se o vlastitoj reputaciji i sudjelujte u stvaranju sadržaja novog domaćeg nogometnog communityja!


No, kad već nisu zabijali u prvom, sve propušteno nadoknadili su u uvodne četiri minute drugog dijela. Pogodak, uz dosta sreće, za domaće u 46. minuti postigao je Matias Zubak. Imao je odlične 'asistente' u Picaku i Mesariću, koji su se malo spetljali i poklonili loptu Zubaku koji je s 30 metara bez problema pogodio prazan gol.

Ipak, Mesarić se vrlo brzo iskupio. Nakon što se lopta odbijala po 16-ercu domaćih, u jednom mu je trenutku 'sjela' na nogu, a na putu do gola pogodila je Vrgoča i prevarila Vargića.

Bio je to furiozan ulazak u drugo poluvrijeme, nakon čega su i jedni i drugi imali još dobrih prilika. Gosti su prijetili preko Borasa u 59. i 80. minuti, prvo je Boras sam istrčao pred Vargića, no vratar Osijeka odlično je reagirao, da bi kasniju priliu 'zapucao'.

Osijek je pak imao priliku preko Lukića, ali Picak je reagirao baš kao i Vargić - dobro i smireno.

I dok smo već očekivali kako će oba trenera 'zatvoriti' utakmicu, gostima se ukazao Andrej Kramarić. Prije toga Antolićev je udarac blokirao Vrgoč, ali lopta je otišla u korner, a nakon ubačaja iz kuta, domaća je obrana reagirala vrlo loše, lopta je preletjela sve u 16-ercu, a na drugoj ju je vratnici sam kao duh dočekao Kramarić, kojem nije bilo teško zabiti svoj deseti gol u sezoni za 1:2.