O ČEMU SU RAZGOVARALI?

Linić uplovio u Zadar pa se tajno susreo s Kalmetom

09.08.2013 u 13:00

Bionic
Reading

Ministar financija Slavko Linić u četvrtak je u poslijepodnevnim satima na jahti prijatelja Joze Kalema uplovio u zadarsku marinu na Boriku, a kako saznaje Zadarski list, malo kasnije popio je kavu sa zadarskim gradonačelnikom Božidarom Kalmetom u obližnjem kafiću Kantunić na Puntamici

Znakovit je to susret političkih oponenata, pa se u Zadru nagađa kako je tema kratkog susreta mogla biti sudbina luke Gaženica. Potvrdu od Kalmete, unatoč brojnim pokušajima, nije bilo moguće dobiti. Na godišnjem odmoru nije, u Uredu gradonačelnika su nas uputili na glasnogovornicu koja nas je prije toga uputila na Ured. Na mobitel se, pak, nije javljao.

Zanimljivo je kako je Kalmeta istog dana nazočio i predstavljanju turističkih rezultata u Muzeju antičkog stakla gdje je imao kratki susret i s ministrom turizma Darkom Lorencinom.


Kako je petak, valja vjerovati da je zadarski gradonačelnik mislima već na godišnjem odmoru koji mu započinje u ponedjeljak. Hoće li poput Linića za vrijeme odmora imati poslovne susrete, valja vidjeti.

Prema navodima Zadarskog lista, ministar financija dobro spaja jedno s drugim. U Zadru se pojavio u ležernom izdanju na brodu marke Ferretti, dugom 13 metara na kojem se uz hrvatsku vijorila i šaljiva gusarska zastava. U Zadru se zadržao kratko te je produžio dalje, nagađa se do Tkona, do vikendice ministra Siniše Hajdaša Dončića na kratki neformalni kolegij.