POGLEDAJTE SAŽETAK

'Lokosi' protiv Rijeke uzeli cijeli plijen

11.11.2012 u 20:56

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici 15. kola MAXtv Prve lige Lokomotiva je u Maksimiru svladala Rijeku sa 2:1 te je tako stigla na treće mjesto prvenstvene ljestvice dok su gosti pali na petu poziciju

U prvih 45 minuta Lokomotiva je bila bolja. Pokušavali su riječkog vratara iznenaditi Bručić, Pavičić i Kramarić, ali nije bilo promjene sve do sudačke nadoknade.

Tada je u šesnaestercu gostiju srušen Kramarić, ali je sudac Batinić, iako u blizini, izvukao prekršaj van kaznenog prostora. No iz toga slobodnjaka Lokomotiva je povela. Trebotić je ubacio s lijeve strane, a u gužvi je Neretljak pogodio vlastitu mrežu.

Što se tiče Rijeke ona je u prvom dijelu razočarala i gotovo bila bezopasna pa tek treba izdvojiti Čulinin bijeg koji nije 'urodio' pogotkom.

I u nastavku su početne minute pripale domaćoj momčadi, posebno je bio nezgodan udarac Kramarića, no kako je vrijeme odmicalo Rijeka se dizala.

U 62. minuti Kreilach je sjajno proigrao Benka koji je promašio zicer, a pet minuta kasnije istom igraču je opravdano poništen pogodak zbog zaleđa. Scorijina družina postajala je sve opasnija, a otvorenija igra nagrađena je u 72. minuti kada je nakon Brezovca glavom pogodio sveprisutni Benko.

Uključite se i vi u raspravu oko ove i drugih nogometnih tema – registrirajte se na Tribina.hr, informirajte se o vlastitoj reputaciji, sudjelujte u stvaranju sadržaja i gledajte live prijenose!

Bio je to prvi gostujući pogodak Rijeke kod Lokomotive, jer u njihova prijašnja tri susreta momčad s Kantride nije uspjela zatresti mrežu.

Gosti su 'namirisali' priliku te su nastavili s pritiskom pa je prvo u 77. minuti Kreilachov udarac krajnjim naporom zaustavio Picak, a nešto kasnije je nakon jednog riječkog pokušaja lopta prošla zamalo pred desne vratnice praznog gola.

Pogodak je visio u zraku, ali je pao na drugoj strani. Šitum je u 83. minuti ubacio jednu prizemnu dijagonalu, a na pravom mjestu je bio Martinac. Šok za goste od kojeg se nisu oporavili.

Lokomotiva - Rijeka 2:1