lokalni izbori

Maja Šarić, kandidatkinja Demokrata Istre za pulsku gradonačelnicu

29.03.2021 u 15:33

Bionic
Reading

Predsjednica Demokrata Istre Maja Šarić, kandidatkinja za gradonačelnicu Pule na predstojećim lokalnim izborima, rekla je u ponedjeljak kako politika mora biti u službi i servis građana

"Neću obećati ni cjepiva protiv raka ni cjepiva protiv gluposti, a niti mir u svijetu, ali odgovorno mogu obećati da ću učiniti sve da se politika i njeni instrumenti vrate ljudima, mogu obećati brigu za svakog čovjeka u okviru zakonskih mogućnosti", rekla je Maja Šarić na konferenciji za novinare u Puli.

Istaknula je da njena vizija Pule ide u smjeru razvoja poduzetništva, posebno u proizvodnom sektoru i poticanja poduzetništva mladih te oživljavanja gradskog centra uz prometno rasterećenje užeg središta.

Nužnim smatra objedinjavanje svih komunalnih službi u jednu mobilnu platformu kako bi se građanima omogućio transparentni uvid u sve gradske troškove i što radi Gradska uprava. Osim toga, navela je Šarić, dobili bi mogućnost lakšeg dolaska do informacija o stanju njihovih predmeta.

"Nažalos,t u Puli još uvijek imamo dijelove grada gdje ljudi nemaju osnovne uvjete za život poput struje, vode i kanalizacije. To mora biti riješeno, to je imperativ i to je uloga lokalne samouprave. Stoga držim kako GUP mora biti po mjeri humane gradnje i razvoja poduzetništva", ustvrdila je Šarić te ocijenila kako je aktualni pulski urbanistički plan dozvolio nekontroliranu ekspanziju glomazne i nekvalitetne gradnje koja ne predviđa nikakve zelene površine.

Po njenim riječima, problem praznih poslovnih prostora u gradskom vlasništvu treba riješiti strateški jer, kako je rekla, "stihijsko licitiranje ne može vratiti život u centar Pule".

"U fokusu našeg djelovanja bit će to da politika mora biti u službi građana, njihov servis i omogućiti im da što lakše i što brže realiziraju svoje potrebe naznačene i u zakonu o lokalnoj samoupravi. Biti im partner, a ne poslodavac koji ne razumije probleme malog čovjeka", zaključila je Šarić.