donacije na računu

Makarski vatrogasci prikupili ogromnu cifru: Hvala vam. Dio vraćamo zajednici

15.08.2024 u 18:48

Bionic
Reading

Vatrogasci Makarska objavili su kako su u akciji prikupljanja sredstava vatrogasnom društvu, pokrenutoj u danima kada je bjesnio posljednji veliki požar, prikupili gotovo 100.000 eura od donacija

Kako navode u objavi uz nabavku nove opreme vatrogasci će dio sredstava usmjeriti ostalim vatrogasnim društvima na Rivijeri, kao i dvjema makarskim udrugama:

'S dubokom zahvalnošću i ponosom obraćamo Vam se u ovom trenutku kada je naša zajednička akcija doniranja sredstava vatrogasnom društvu došla do svog završetka. Vaša nevjerojatna velikodušnost i podrška koja je stigla od svakog od vas ostavila nas je bez riječi.

Nevjerojatna cifra od 96.866,80 € prikupljena je zahvaljujući čak 2.298 velikodušnih donatora koji su se odazvali našem pozivu. Svaki vaš cent, svaka vaša poruka podrške, svaki vaš gest, za nas znači više nego što se može izraziti riječima.

Zahvaljujući vama, nadomjestit ćemo opremu koja je oštećena ili uništena u požarima, a nabavit ćemo i prijeko potrebnu opremu koja nam je i prije nedostajala kao što su: cijevi svih dimenzija, interventna odijela za strukturne požare, interventne kacige, šumska odijela koja se jako brzo troše, radio stanice te ostalu opremu koja će nam omogućiti da još kvalitetnije obavljamo naš posao i štitimo našu zajednicu. Također ćemo odraditi nešto popravaka na vozilima zbog oštećenja i kvarova nastalih proteklih mjesec dana.

Svjesni smo veličine odgovornosti koja dolazi s ovom podrškom. Uz veliku zahvalnost, osjećamo i dubok osjećaj dužnosti prema svima vama koji ste nam ukazali svoje povjerenje. Zato smo odlučili da dio prikupljenih sredstava vratimo natrag zajednici u kojoj živimo, donirajući po 5.000 € Udruzi Sunce i Udruzi Liga borbe protiv raka Makarska. Također, pomoći ćemo i našim kolegama vatrogascima s rivijere, donirajući im opremu koja će im olakšati borbu s požarima tijekom ovog sušnog i vrućeg ljeta.

Iskreno, iz dubine naših srca, HVALA svima koji su proteklih dana donosili hranu, piće, pa čak i lijekove. Vaša pomoć nije samo materijalna – ona nam daje snagu i motivaciju da budemo još bolji, još brži, još posvećeniji onome što radimo. Ovom akcijom pokazali ste koliko je naša zajednica snažna!

Posebno zahvaljujemo Brunu Lerotiću, koji nam je nesebično pomogao promovirati ovu donacijsku akciju. Bez njegove podrške, ništa od ovoga ne bi bilo moguće.

Na kraju, želimo se ispričati ako smo ikoga na bilo koji način povrijedili. Naša namjera uvijek je raditi za dobrobit našeg vatrogastva i naše zajednice, a vaša podrška daje nam snagu da u tome ustrajemo.

HVALA VAM OD SRCA i znajte da će svaki vaš doprinos biti utkan u našu misiju – spašavati živote i štititi ono što nam je najvažnije – objavili su Vatrogasci Makarska.

  • +14
Vatrogasci na požarištu kod Podgore Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL