JE LI BILO ZATAŠKAVANJA?

Makedonski tužitelj iznio nove detalje o ubojstvu hrvatskog rukometaša: Znamo tko je prvi udario Denisa Tota!

10.04.2022 u 19:18

Bionic
Reading

Nakon što je pregledala video snimke, makedonska policija uhitila je dvije osobe zbog ubojstva rukometaša Denisa Tota iz Đaokva, među njima i 19-godišnju djevojku. Jedna je još u bijegu, a neke nove detalje o istrazi iznio je glavni tužitelj u Skoplju Gavril Bubevski.

'Moje posljednje informacije da se još uvijek traga za čovjekom koji je započeo to. On je prvi zadao udarac rukometašu, koji se nije ni branio, a poslije je drugo dvoje udaralo ga u glavu s nogama', kazao je Bubevski za RTL.

Cijeli je slučaj od početka čudan. Iz bolnice su prvo tvrdili da je preminuo od srčanog udara, a to je potvrdila i policija, objasnivši kako nije bilo vidljivih tragova nasilja.

Tek pri obdukciji utvrđene su ozljede glave, pa se počelo sumnjati i u zataškavanje slučaja. Dodatno je to potpirilo nagađanje o navodnoj vezi vlasnika noćnog kluba i ravnatelja bolnice.

'Mislim da nije bila nikakva namjera zataškati sve, uopće. Samo splet okolnosti. Mislim da je bila loša medicinska procjena i stojim pri tome', tvrdi Bubevski.

Prilog makedonske TV Telma o ubojstvu Denisa Tota Izvor: Društvene mreže / Autor: Telma

Podsjetimo, rukometaš Denis Tot rodom iz Đakova, koji je igrao u rukometnom klubu Butel iz Skoplja, pretučen je u petak ujutro oko 3:30 ispred noćnog kluba u Gradskom parku u Skoplju. Troje napadača ga je više puta udarilo bokserima i nogama, nakon čega je pao u nesvijest. Prevezen je u bolnicu Karil, odakle su prvo tvrdili da nije bilo tragova nasilja, da bi potom njihovu priču demantirala policija. Preminuo je u petak tijekom dana.