KONAČNO PRIHVAĆENA OSTAVKA

Marasu prekipjelo: Klijentelizam i oportunizam razaraju SDP

14.06.2018 u 14:48

Bionic
Reading

Nakon mjesec dana SDP-ovi zastupnici konačno su prihvatili ostavku Gordana Marasa na mjesto potpredsjednika Kluba zastupnika te stranke. Klijentelizam razara SDP, kazao je Maras, poručivši da zagrebački SDp-ovci u nedjelju mogu pokazati da žele promjene

'Klijentelizam i oportunizam razaraju SDP. Iz svakih unutarstranačkih izbora posljednjih godina smo izašli slabiji, a ne jači kao stranka. Ali od te spoznaje više me smeta da ne postoji volja u vodstvu SDP-a da se to promjeni i da se konačno počnemo baviti problemima građana, interesima naše zemlje, a ne da se razmišlja o očuvanju svojih pozicija unutar stranke. S takvom politikom SDP dalje nema perspektivu', poručio je novinarima u Saboru Maras, obrazlagajući svoju ostavku.

Zato se odlučio kandidirati za šefa zagrebačkog SDP-a. 'U nedjelju je što se tiče SDP-a biti ili ne biti kako ćemo ići dalje. Pozivam sve da izađu na izbore. Mi moramo pokazati građanima da se isplati izboriti za bolji SDP', kazao je Maras.

Ovo je posljednja prilika da pokažemo građanima da klijentelizam i oportunizam u SDP-u ne prolazi, dodao je Maras.

Upitan tko su ti klijentelisti i oportunisti u SDP-u, Maras je kazao: 'Ima jako puno situacija u SDP-u, pogledajte izbore kako teku i na koji način se odvijaju. Ne smije biti primarno da se netko zbrine unutar stranke prije interesa građana Zagreba. Nemoguće je da ne vodimo računa da budemo opozicija Bandiću, što će samnom dobiti. SDP mora izborom prekinuti dojam da je podružnica stranke Milan Bandić 365. Ključno je da se svi naši članovi u Zagrebu odazovu u nedjelju i da izaberu promjenu', rekao je Maras.

  • +13
Sva lica Gordana Marasa Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Na sjednici kluba zastupnika, na kojoj Bernardić nije bio, svi su prihvatili njegovu ostavku osim Predraga Matića, koji nije glasao za ostavku zbog, kako kaže Maras, prijateljskih odnosa.

Bitno je da SDP u Zagrebu ima čelnog čovjeka koji može parirati Bandiću. 'Ako ljudi misle da to može biti moj protukandidat (op.a. Denis Hrestak) jako se varaju', poručio je Maras.