mlinarević Vs. Radić

Masoni, vukovi, gejevi, križevi i NDH. Nema čega nije bilo u sučeljavanju ljudi koji žele preuzeti Osijek

25.05.2021 u 14:24

Bionic
Reading

Sučeljavanje kandidata na Novoj TV za gradonačelnika Osijeka, Ivana Radića (HDZ) i Berislava Mlinarevića (Domovinski pokret) obilježili su neki osobni obračuni, ali i nevjerojatni odgovori na pitanje o značenju datuma 10. travnja 1941

Mlinarević nije imao potrebu ispričati se Radiću za nešto izgovoreno u kampanji, a i Radić je odgovorio slično rekavši da ga nikad nije ni spomenuo. "On je nas nazivao čoporom vukova", požalio se Radić, piše Dnevnik.hr

Mlinarević kaže da vjerska obilježja nemaju što tražiti u gradskim uredima, dok Radić u tome ne vidi problem.

Gay pride Mlinarević ne podupire, ali Hod za život da.

"U svakom slučaju život nam treba. A oni se mogu okupiti u klubovima i kafićima. Ne vidim razloga zašto oni moraju nešto isticati. Uznemiravaju bilo čiji mir bukom na ulicama", kaže Mlinarević, dodajući da neće šetati u bilo kojoj povorci.

Radić, pak, smatra da svatko ima pravo podnijeti zahtjev za bilo kakvu povorku. "Ja šećem ulicama grada i nastavit ću, ali neću u nijednu povorku", kaže Radić.

Poželi li u Gradskom vrtu srpska turbo-folk pjevačica održati koncert, Mlinarević se malo zamislio. "Narodna glazba ima svoju vrijednost. Kad čujem turbo-folk ne osjećam se dobro. Mogu poslušati svašta... osobno volim stare stvari u obradama, laganije malo. Sve obrade volim slušati", govorio je Mlinarević, ali nije htio nikoga izdvojiti.

Radić bi dao suglasnost za koncert dokle god nikoga time ne vrijeđa. Na tehno-party ne bi otišao, ali zato Mlinarević bi. "Volim otići na bilo koji party, ali mi ne leži tipičan tehno. Volim se družiti s ljudima uz čašicu pića. Volim druženje s mladima i to me održava mladim", kaže Mlinarević.

Na pitanje što ih znači 10. travnja 1941. stigli su zanimljivi odgovori.

 "Uhuuu, s gradom Osijekom ima nešto, je li tako? Zatekli ste me. Značajni datum vjerojatno je za neko spajanje... Četrdeset i prve, četrdeset i prve, četrdeset i prve...", mučio se Mlinarević, a nakon što mu je Bago rekao da je toga datuma osnovana NDH, Mlinarević je samo rekao "a-ha".

"Sve treba staviti u kontekst vremena. Ako je kontekst vremena takav, onda ga treba tako i doživjeti", progovorio je Mlinarević, nakon podužeg razmišljanja. "Sve što ima veze s hrvatskom poviješću je pozitivno. To je bilo određeno razdoblje, bunt naroda i to treba percipirati. Ne znam na što aludirate...", rekao je Mlinarević.

Radić je na isto pitanje rekao: "Ništa dobro ne mislim o tom datumu. Ne podržavam to". Na pitanje smatra li lošim osnivanje Nezavisne Države Hrvatske, Radić je kratko odgovorio: "Naravno".

Radić nije htio ocijeniti ulogu Branimira Glavaša tvrdeći da je u to vrijeme bio premlad. Mlinarević se opet pozvao na vrijeme u kojem se to događalo. "Sjećam se točno svega, ustrojio je obranu grada. Mislim da se nije trebao baviti gospodarstvom, uništeno je, to je za zamjeriti", kaže Mlinarević.