važna odluka

Milanović potpisao imenovanje Omrčanina zamjenikom ravnatelja SOA-e

05.07.2024 u 16:23

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović potpisao je u petak Rješenje o imenovanju zamjenika ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije kojim se Hrvoje Omrčanin imenuje zamjenikom ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije, priopćeno je s Pantovčaka

Rješenje je doneseno na temelju članka 66. Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu Republike Hrvatske te uz prethodno mišljenje Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskoga sabora, a donijeli su ga Predsjednik Republike Hrvatske i predsjednik Vlade Republike Hrvatske koji Rješenje i supotpisuju, objavili su iz Ureda predsjednika.

Ovo odlukom je agencija nakon dugog niza godina ponovno dobila zamjenika koji može preuzeti vođenje agencije nakon što ravnatelju prestane mandat.

A ravnatelju će vrlo brzo istječi mandat jer je već dobio novi posao.

Premijer i predsjednik i dalje su u svađi, kao i prošle godine, i ne mogu se dogovoriti oko novog ravnatelja SOA-e, nego su aktualnom ravnatelju Danielu Markiću po drugi put produžili mandat na dva mjeseca, do početka rujna kada on preuzima mjesto ravnatelja Obavještajno analitičkog centra Europske unije (EU INTCEN).

S obzirom na to da od rujna više neće moći produžavati mandat Markiću, Plenković i Milanović imenovali su zamjenika ravnatelja koji će preuzeti vodstvo nad agencijom do izbora novog ravnatelja, što će možda biti on, a možda i netko drugi.

Ovdje možete pročitati opširnije tko je Hrvoje Omrčanin.