LOKALNI IZBORI U GOSPIĆU

Milinović: Nedostajalo mi je 300 glasova da pobijedim u prvom krugu

09.06.2024 u 23:04

Bionic
Reading

Kandidat stranke LiPO (Lika, Primorje, otoci) Darko Milinović na prijevremenim lokalnim izborima u Gospiću osvojio je u nedjelju 42,6 posto glasova te je istaknuo da mu je samo 300 glasova nedostajalo da pobijedi u prvom krugu i postane novi gradonačelnik

'Dobio sam 43 posto glasova i trebalo mi je 300 glasova za pobjedu', izjavio je Hini Darko Milinović, nekadašnji HDZ-ov ministar, saborski zastupnik i župan, a sada kandidat LiPO-a koji je osnovao tu stranku nakon što je isključen iz HDZ-a.

Milinović je uvjeren da će u drugom krugu osvojiti 60 do 70 posto glasova i pobijediti protukandidata, HDZ-ova Josu Vrkljana.

'Uvjeren sam da će Karlo Starčević (HSP) i Danijel Tušak podržati mene jer ne mogu HDZ, a to znači da u drugom krugu dobivam 60 do 70 posto', rekao je Milinović.

Lokalni su mediji objavili da je HDZ-ov kandidat Vrkljan u prvom krugu osvojio 32,82 posto glasova te da je otpao treći kandidat - gospićki poduzetnik Danijel Tušak, kojemu je podršku dao bivši gradonačelnik Karlo Starčević (HSP).

Inače, upravo je Starčević izazvao ove prijevremene izbore. On je prije glasanja povukao prijedlog proračuna te nije predložio novi. Vlada ga je razriješila, što je pravilo u slučaju kada se ne donese proračun.

Starčević se sada nije kandidirao, a na njegovo mjesto doći će ili Milinović ili Vrkljan.