nema mira ni u hdz-u

Milinović: U slučaju Plitvica presudilo je prijateljstvo sadašnjeg ravnatelja s ministrom Ćorićem

11.01.2018 u 20:02

Bionic
Reading

Darko Milinović još uvijek ne razmišlja o kandidaturi za predsjednika Ličko-senjske županijske organizacije HDZ-a, trenutno su mu prioritet projekti na kojima radi kao župan.

'Kad dođe vrijeme, unutar šest mjeseci se moraju održati izbori i kada se bude znalo, kada povjerenstvo raspiše izbore, odlučit ću hoću li se kandidirati', kazao je Milinović u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

Ličko-senjski župan koji je izazvao pravu malu pobunu u HDZ-u kaže da se njegova stajališta ni danas nisu ni milimetar promijenila. Darko Milinović prošli tjedan žestoko je napao vodstvo stranke, nezadovoljan izborom ravnatelja Nacionalnog parka Plitvička jezera. Predsjedništvo HDZ ekspresno je raspustilo županijski HDZ kojeg je vodio Milinović, a prema svemu sudeći izgubio je i bitku za Plitvice.

 'Želim i tražio sam vrlo jasno odluku ili da mi se obrazloži zašto doktorica znanosti biologije i zaštite prirode i okoliša Antonija Dujmović nije stručnija od hotelijera. Pravo pitanje je - je li u ovom slučaju presudila struka ili je presudilo prijateljstvo', upitao se Milinović.

Na dodatno pitanje da kaže čije prijateljstvo Milinović je precizno odgovorio: Prijateljstvo sadašnjeg ravnatelja Plitvica s ministrom Ćorićem.

  • +12
Konferencija za medije HDZ-ova župana Darka Milinovića Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Štedul Fabac

Milinović smatra da bi hrvatska politika trebala skinuti masku s lica i maknuti plašt nekakvih javnih natječaja.

'Ako pobijediš, ako si politička stranka koja vodi, mislim da je puno poštenije prema biračima preuzeti odgovornost nego ratificirati nekakve javne natječaje', poručio je Milinović.