I TO BESPLATNO

'Minerva', kultni dodatak za Half-Life 2 napokon na Steamu

02.05.2013 u 11:37

Bionic
Reading

Šest godina nakon izdanja moda za Half-Life 2 koji je s vremenom postao nevjerojatno popularan, Minerva je od sada dostupna i na Steamu i to – potpuno besplatno

Godina 2004. bila je, kada je gaming u pitanju – fantastična. Te godine promatrali smo sraz epskih razmjera: na tržištu su se pojavili i Doom 3 i Half-Life 2. Doom 3 je pomalo i razočarao a HL2 nadišao sva isčekivanja i ostao upamćen kao jedno od najboljih singleplayer FPS iskustava ikad.

 

Oduševljena zajednica fanova ubrzo je započela s produkcijom modova, a jedan od njih je bio i Minerva, mod u kojemu igrač istražuje podzemu Convent bazu uz nevidljivog vodiča – Minervu. Mod je postigao veliku popularnost a njegovom autoru Adamu Fosteru priskrbio radno mjesto u Valveu gdje čovjek radi i danas.

 

Adam Foster nakon nekoliko je godina odlučio obrisati prašinu s Minerve, poboljšati grafiku, zagonetke i ispraviti bugove te mod besplatno ponuditi i na Steamu. Jedini uvjet koji trebate ispuniti je kupnja 'Episode One' za Half-Life 2 što, vjerujemo, neće biti problem s obzirom na cijenu igre i njenih dodataka.