govor mržnje NA VJERONAUKU

Ministrica Divjak: Šokirana sam; javila se i Nadbiskupija

22.12.2017 u 10:48

Bionic
Reading

'Šokirana sam otkrićem snimke na kojoj se propagira govor mržnje', poručila je ministrica znanosti Blaženka Divjak preko svojega Facebooka nakon objave audiosnimke u kojoj vjeroučitelj u jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi učenicima, između ostaloga, govori o nabijanju na kolac, ali i vješanju pojedinih hrvatskih političara

'Ukoliko je ta snimka autentična, takvoj osobi apsolutno nema mjesta u školi! Tim iz Ministarstva je u kontaktu s ravnateljicom škole koja trenutno poduzima sve potrebne mjere i obavještava sva nadležna tijela kako bi se što prije utvrdile sve činjenice. O rezultatima postupka obavijestit ćemo javnost čim dobijemo sve potrebne informacije', napisala je ministrica obrazovanja Blaženka Divjak na svojem Facebooku u osvrtu na članak koji je objavio portal index.hr o neprimjerenom ponašanju vjeroučitelja u Osnovnoj školi Matije Gupca u Zagrebu.

Reagirala je odmah i Zagrebačka nadbiskupija te se ogradila od izrečenih stavova vjeroučitelja. Oni su pak preko svojega Twittera poručili javnosti kako su 'upoznati sa slučajem neprimjerenog govora vjeroučitelja u OŠ Matije Gupca, g. Krešimira Bagarića'.

'Ured se, kao tijelo nadležno za provedbu školskog vjeronauka, ograđuje od izrečenih stavova g. Bagarića te izražava žaljenje što je zloupotrijebio nastavu vjeronauka', tvitala je Zagrebačka nadbiskupija.