CRNE STATISTIKE

Modern Warfare 2 na meti pirata

05.01.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Mračna strana industrije igara su crne statistike piratskih izdanja koje su prošle godine dale novog rekordera po broju neautoriziranih downloada

Pretprošle godine Electronic Arts je svim silama pokušao zaštititi igru Spore od piratiziranja, no očito s malim uspjehom jer je spomenuta prema statistikama na torrentima sa 1,7 milijuna skidanja bila prva po broju downloada ilegalnih, probijenih verzija. Prošle godine se pojavila videoigra koja je porušila sve rekorde, uključujući i ovaj crni. Pričamo o Modern Warfareu 2 koji je u pet dana zaradio 550 milijuna dolara, a koliko je ta brojka dosegla do kraja godine, bit će objavljeno u narednim tjednima.

Zanimljivo je da je Modern Warfare 2 ostvario najslabiji rezultat na PC-u, o čemu smo već pisali, no kad je riječ o piratskim verzijama, upravo je spomenuta inačica zasjela na prvo mjesto po broju skidanja. Konkretne brojke kažu da je ilegalni Modern Warfare 2 za Xbox 360 skinut 970.000 puta, dok je onaj za PC ostvario 4,1 milijun neautoriziranih downloada. Uopće ne sumnjamo da je velik dio vlasnika PC-a krenuo mračnom stranom zbog Activisionove politike glede igre o kojoj govorimo i totalnog zanemarivanja publike na PC-u.