završetak potrage

Vojska se angažirala: Spašen Austrijanac na Rabu, helikopter otišao po unesrećene na Paklenicu

24.06.2024 u 17:51

Bionic
Reading

Pripadnici Hrvatske vojske s avionom Pilatus PC-9 iz sastava Obalne straže i helikopterom Mi-171Sh iz sastava Hrvatskog ratnog zrakoplovstva bili su angažirani u akcijama traganja i spašavanja u ponedjeljak na području Raba i Nacionalnog parka Paklenica

Naime, na zahtjev Nacionalne središnjice za traganje i spašavanje avion Pilatus PC-9 u jutarnjim je satima bio angažiran u akciji traganja za nestalom osobom s gumenom brodicom na području akvatorija otoka Raba, priopćeno je iz MORH-a.

Riječ je o austrijskom državljaninu za kojim je od kasno sinoć trajala potraga, a pronađen je jutros neozlijeđen uz obalu poluotoka Kalifront, s južne strane otoka Raba.

Pilot Pilatusa uočio je gumenu brodicu te je lokacija odmah po uočavanju javljena Lučkoj kapetaniji koja ga je potom spasila.

Druga akcija traganja i spašavanja, u kojoj sudjeluje Hrvatska vojska, odvijala se danas u poslijepodnevnim satima na području Nacionalnog parka Paklenica, gdje je angažiran helikopter Mi-171Sh iz sastava 395. Eskadrile transportnih helikoptera za prijevoz tima pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja.

Helikopter je prevezao tim HGSS-a u cilju spašavanja unesrećene osobe na području Anića kuka na Velebitu.

sve osim nogometa

Učitavanje...