NIŠTA OD TOGA

Mortal Kombat ne odlazi u Australiju

14.04.2011 u 12:20

Bionic
Reading

Australska pravna služba bacila je oko na novi Mortal Kombat, a procjena i osuda su već prema očekivanju...loše

Australski cenzori ponovno su u akciji. Zahvaljujući abnormalnim zakonima koji pri određivanju cenzure i dobne klasifikacije igara nemaju oznaku 18+, novi Mortal Kombat zaronio je u koš zajedno sa ostalim "ultranasilnim" naslovima. Kako bi unatoč ovome ubacili igru na australsko tržište, kreatori Kombata morali bi malo cenzurirati sve prostote i komadanja koja se u igri odvijaju. Prema autorima, operacija "pročišćavanja" ove igre uključila bi micanje skoro čitavog njenog sadržaja.

 

Napetost raste...ali ne i u Australiji

 

Drugim riječima, zemlja klokana, dingosa, Krokodil Dandija i šrimp on d barbija neće igrati revamp klasične ultranasilne borilačke igre. Realno gledano, ne vidimo kako bismo gore spomenuti odbor mogli nazvati negativcima. Također, to što im maksimalna klasifikacija nasilja u igrama trpa sve od 16 godina prema gore prouzrokuje probleme njihovim gamerima. Drugim riječima, potrebno je malo produbiti zakon, dodati jednu markicu (+18) i stvar će biti riješena.

 

Ekskluzivni PS3 Kratos.

 

Sad, ako nas pitate, novi Mortal Kombat je poprilično napuhana stvar. Istina, radi se o rebootu koji jako žestoko puca na nostalgičare (koji su ga igrali početkom devedesetih), no kako će igra funkcionirati na kraju ne ovisi niti o likovima niti o grafici. Mortal Kombat morati će imati fenomenalnu mehniku igre i visoki stipanj igrivosti da bi zaživio. Mi se tome iskreno nadamo, no - budimo realni, držimo sva očekivanja na dosta rezerviranoj razini...za svaki slučaj.

 

Mileno, Mileno - sunce li ti ljubim