za 3,1 milijuna eura

MUP kupuje hotel Spačva radi boljeg nadzora državne granice

16.10.2024 u 11:42

Bionic
Reading

Temeljem zahtjeva MUP-a Vlada je na sjednici u srijedu donijela odluku o kupnji hotela "Spačva", koji će se koristiti za poboljšanje nadzora državne granice

MUP je u zahtjevu naveo da im je ta nekretnina, koju već dvije godine koristi kroz najam, nužna radi poboljšanja nadzora državne granice te provedbu tekućih i operativnih mjera unutar šengenskog prostora, uz istodobnu zaštitu slobodnog kretanja osoba, kao i radi osiguranja radnih i smještajnih uvjeta policijskim službenicima koji obavljaju te poslove.

Nekretnina se nalazi u neposrednoj blizini autoceste A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, strateški važnoj poziciji zbog blizine državne granice sa Srbijom i Bosnom i Hercegovinom, a ne zahtijeva dodatne infrastrukturne niti rekonstrukcije ili dogradnje. Vrijedna je 3,1 milijuna eura.

MUP je 75 posto novca potrebnog za njezinu kupnju osigurao kroz EU projekt, odnosno iz Fonda za integrirano upravljanje granicama (2,3 milijuna eura), a 25 posto financirat će se iz državnog proračuna, izvijestio je potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić.

Vlada je odnijela o odluku o raspisivanju prijevremenih izbora za gradonačelnika Otoka, za nedjelju, 1. prosinca, nakon ostavke izabranog gradonačelnika.

Također, donijela je i odluku o istovremenom raspuštanju Općinskog vijeća Otoka i razrješenju općinskog načelnika zbog toga što u zakonom utvrđenom roku nije bio donesen proračun za ovu godinu. Posebnim rješenjem Vlada će imenovati svoga povjerenika za obavljanje poslova iz nadležnosti Općinskog vijeća i općinskog načelnika.