RECIDIVIST

Muškarac u Vinkovcima odbio test na droge i vozio unatoč zabrani; uhićen je i kažnjen s 20.000 kuna

10.09.2019 u 11:35

Bionic
Reading

Vozač iz Vinkovaca nakon provedenog žurnog prekršajnog postupka proglašen je krivim te mu je presudom izrečena ukupna novčana kazna u iznosu od 20.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 12 mjeseci

Kako javlja policija, u redovnoj kontroli prometa 8. rujna oko ponoći u Ulici Anđela Rafaela u Vinkovcima zatekli su osobni automobil Alfa Romeo vinkovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 31-godišnjak iz Slakovaca.

Za vrijeme kontrole policijski službenici su posumnjali kako bi 31-godišnjak mogao biti pod utjecajem opojnih droga, zbog čega mu je ponuđeno preliminarno ispitivanje prisutnosti opojnih droga i lijekova u organizmu, što je 31-godišnjak odbio. Daljnjom provjerom u službenim evidencijama utvrđeno je kako je 31-godišnjaku već izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od dva mjeseca.

S obzirom na to da je 31-godišnjak recidivist u činjenju istih ili sličnih prekršaja te je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, uhićen je i priveden u Općinski sud u Vinkovcima, Prekršajni odjel, gdje je nakon provedenog žurnog prekršajnog postupka proglašen krivim te mu je presudom izrečena ukupna novčana kazna u iznosu od 20.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 12 mjeseci.