RAJSKO RADNO MJESTO

Na Plitvicama posao za 278 radnika

21.02.2013 u 13:43

Bionic
Reading

U NP Plitvička jezera zaposlit će 278 radnika, informacija je koju smo dobili od ravnateljice te ustanove dr.sc. Lidije Bertović, koja dodaje da su u NP Plitvička jezera početkom nove kalendarske godine započeli poslovima oko novog kadroviranja i ekipiranja potrebnih radnika za nadolazeću sezonu.

Kako na Plitvicama sezona ustvari započinje Uskršnjim blagdanima, raspisali natječaj za radnicima koji će biti potrebni za obavljanje poslova u turističkoj sezoni.

Voditeljica Odjela pravnih, kadrovskih i općih poslova Nataša Maričić, kaže da su u Nacionalnom parku Plitvička jezera oglasili potrebu za zasnivanjem radnih odnosa na određeno vrijeme za više radnih mjesta tijekom ove sezone, tako da će u NP zaposliti 278 radnika na 35 različitih radnih mjesta, u pet organizacijskih jedinica Ustanove, od čega 158 radnika u Podružnici hotelijerstva i ugostiteljstva, 71 radnik u Službi prihvata, vođenja, informiranja, prijevoza posjetitelja i interno, 25 radnika u Službi zaštite, održavanja, očuvanja, promicanja i korištenja Nacionalnog parka, 18 radnika u Podružnici trgovine i 6 radnika u Podružnici održavanja tehnike i komunalne infrastrukture.

'Na natječaj je pristiglo ukupno 715 prijava, od kojih je 669 potpunih i pravovremenih, a obzirom da je natječajem predviđeno da se prvi ugovori o radu sklapaju najranije 25. ožujka 2013. godine, Ustanova planira u prvoj polovici mjeseca ožujka putem svoje web stranice sve kandidate obavijestiti o terminima pisanog testiranja i/ili usmenog intervjua, te najkasnije u drugoj polovici mjeseca ožujka objaviti listu odabranih kandidata', kazala je Nataša Maričić

Iako onima koji dobiju posao nije osiguran smještaj, Nataša Maričić kaže da tu neće biti problema, jer najveći broj zaprimljenih prijava za sezonski posao dolazi sa područja Ličko senjske i Karlovačke županije, odnosno sa područja Plitvičkih jezera, Rakovice, Slunja, Saborskog, i okolnih mjesta za što je između ostaloga osiguran i organizirani autobusni prijevoz. Radnicima koji budu primljeni osigurana je i subvencionirana prehrana a plaća će biti od 2500 do 5000 kuna, ovisno o poslovima koji se budu obavljali.

U Nacionalnom parku Plitvička jezera sada je zaposleno 705 radnika od kojih je 674 radnika na neodređeno radno vrijeme, 28 radnika na određeno radno vrijeme te 3 pripravnika. Prema procjenama Odjela pravnih, kadrovskih i općih poslova u špici sezone (srpanj/kolovoz 2013. godine) u Ustanovi bi trebalo raditi oko tisuću ljudi.