POSLOVI S VSS-om

Najtraženiji programeri, knjigovođe i prodajni predstavnici

05.06.2014 u 12:58

Bionic
Reading

U ovoj godini, za desetak posto povećana je potražnja za zanimanjima s visokom i višom stručnom spremom, a najviše se traže programeri, knjigovođe i prodajni predstavnici

Do svibnja 2014., na portalu MojPosao objavljeno je 3.590 oglasa u kojima se traže kandidati sa završenom višom ili visokom stručnom spremom, što je 10 posto više nego prošle godine.

Zaposlenici sa višom ili visokom stručnom spremom imaju 29% veću plaću od prosječne plaće u Hrvatskoj i ona iznosi 6.897 kuna, a najtraženiji su u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Varaždinu.

Najtraženija zanimanja za kandidate s višom ili visokom stručnom spremom bila su programer, knjigovođa i prodajni predstavnik.

Poznavanje stranih jezika zahtijeva 79% poslodavaca, a najviše se traži poznavanje engleskog jezika. Poznavanje rada na računalu traži 59% poslodavaca, dok njih 41% to ne zahtijeva.

Kandidatima s višom ili visokom stručnom spremom poslodavci većinom nude ugovor na neodređeno (72%), dok njih 36% nudi ugovor na određeno.


Većina poslodavaca traži prethodno radno iskustvo (59%) u trajanju od tri godine i četiri mjeseca, dok 41% poslodavaca to ne traži.

Među oglasima za kandidate sa završenom višom ili visokom stručnom spremom izdvajamo sljedeće oglase:

Otvoreno učilište Algebra traži predavače/instruktore za više predmeta: matematiku, fiziku, kemiju i engleski jezik. Ako imate iskustva u poučavanju i znate kvalitetno prenijeti znanje drugima, pošaljite svoju prijavu na oglas i zaposlite se na vodećem hrvatskom privatnom učilištu. Radno mjesto odnosi se na Zagreb, Osijek, Rijeku i Split.

Ako imate visoku stručnu spremu i završen Ekonomski fakultet, svoju priliku za zaposlenje možete pronaći u banci Erste u gradu Splitu. Otvorena je pozicija inancijskog zastupnika, a jedan od uvjeta je da budete pristupačni, otvoreni, strastveni i da volite ono što radite. Sve detaljne informacije možete pročitati u oglasu.

Tvrtka Terminalni poslovi traži .NET ili C ++ programera za rad u Rijeci. Prednost imaju osobe koje žive u Rijeci ili su voljni zbog posla se doseliti. Osoba će se baviti razvojem novih te održavanje postojećih informatičkih sustava te aplikacija. Za sve detalje i prijavu kliknite na link.

Asseco South Eastern Europe zapošljava više Java Junior Software Developera – pripravnika koji će raditi u Zagrebu i Varaždinu. Poslodavac omogućuje dodatnu edukaciju, a sve detalje i opis posla možete pronaći u oglasu.

Prilikom prijave na oglase, vjerojatno ste potražili i savjete o tome kako napisati dobar životopis i molbu za posao te kako općenito pristupiti potrazi za poslom. Iako su savjeti korisni, dobro je znati da mnogi od njih s vremenom zastarijevaju, dok druge ne treba uzimati zdravo za gotovo.

Prijavljivanje na što je više moguće oglasa, izostavljanje molbe za posao, važnost isticanja formalnog obrazovanja u životopisu ili izbjegavanje razgovora o plaći u prvom krugu razgovora, samo su neka pravila o traženju posla koja možete ignorirati – odmah