ISTOČNI EKONOMSKI FORUM

Nakon drame s Rafaleima Vulin otišao u Vladivostok, Putin: Pozdravi Vučića

04.09.2024 u 18:17

Bionic
Reading

Nakon što su visoki ruski dužnosnici kritizirali srpsku nabavku zrakoplova Rafale, tvrdeći da ugovor Srbije i Francuske ima klauzulu po kojoj bi MIG-ovi koji Srbiji više nisu potrebni bili proslijeđeni Ukrajini, potpredsjednik vlade Srbije Aleksandar Vulin na Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku sastao se s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom

Kako stoji u transkriptu na stranicama Kremlja Vulin je rekao da je razgovor s Putinom veliko ohrabrenje za sve Srbe.

'Briga Rusije za Srbiju, njen interes za ono što Srbija radi i za način na koji Srbija živi, ​​donosi olakšanje za nas Srbe. Da Rusija nije opstala stoljećima, ne bi bilo Srbije, jer mi smo narodi koje spaja ne samo zajednička prošlost, već i zajednička budućnost', uobičajeno snishodljivo rekao je Vulin i dodao: 'Budite uvjereni da srpski narod, na čelu s predsjednikom Vučićem, nikada neće dopustiti da se naši bratski odnosi, odnosi strateškog partnerstva pogoršaju'.

Putin je zamolio Vulina da prenese njegove pozdrave predsjedniku Aleksandru Vučiću. Rekao je da Moskva i Beograd moraju otkloniti prepreke u trgovini i prevladati trend pada trgovinskog prometa.

'Što se tiče trgovinsko-ekonomskih pravaca - vidimo, nažalost, mali, ali ipak pad obujma trgovinskog prometa. Znam da se tim pitanjima bavite u Vladi Srbije. Vjerojatno je već došlo vrijeme da se održi sastanak kojeg nije bilo već dugo, barem dvije godine, te sagledaju prepreke i uklone', rekao je Putin Vulinu.