RUČAK U PETROVARADINU

Blamaža u Novom Sadu: Vučić Macronu pokazivao 'ljepote Vojvodine' dok je gorio deponij

30.08.2024 u 16:34

Bionic
Reading

Francuski predsjednik Emmanuel Macron u petak je u sklopu posjeta Srbiji, nakon što je sklopio posao prodaje 12 zrakoplova Rafale, obišao Novi Sad. Njegov domaćin Aleksandar Vučić organizirao je svečani ručak na Petrovaradinskoj tvrđavi, s koje se pruža impresivan pogled na drugi grad po veličini. Ipak, domaćin nije uspio zakamuflirati prizor - i miris - požara koji već danima gori na deponiju smeća u novosadskom naselju Klisa

Vučić se na svom profilu na Instagramu pohvalio fotografijama s druženja na Petrovaradinu, komentirajući kako je sretan što je Macronu mogao pokazati ono najbolje i najljepše što Srbija može ponuditi. 'A ovaj pogled s Petrovaradinske tvrđave i vojvođanski specijaliteti su definitivno to', stoji u objavi na Vučićevom Instagram profilu.

'Uvjeren sam da naša Vojvodina sa svojim nepreglednim poljima, bermetom i kulenom, ali i kulturnom raznolikošću, može stati uz bok jednoj Provansi i da se ne posrami. Još jednom, dobrodošli u našu lijepu Srbiju, predsjedniče Macron. Osjećajte se kao kod kuće', piše u postu.

No, kako se visine u ravnoj Vojvodini, kako neki vole reći, puca pogled do Budimpešte, Vučić nije mogao zakloniti pogled na oblak dima koji dolazi iz novosadskog naselja Klisa.

Tamo je već danima gorio deponij gradskog odlagališta otpada, a građani okolnog područja žalili su se na nepodnošljiv smrad s požarišta, javlja lokalni portal 021.rs.

Požar je ugašen u četvrtak, uoči Macronovog dolaska, no u petak oko 12 sati ponovo je buknuo. Brzom intervencijom vatrogasaca, srećom, ubrzo je zaustavljen, no gorjelo je dovoljno da Macron, uz miris vojvođanskog kulena i bermeta, u nozdrvama ponese i bouquet lokalne ekološke bombe.

Emmanuel Macron u posjetu Srbiji Izvor: Pixsell / Autor: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL