drugi službeni posjet

Vučić dočekao Macrona u Beogradu: 'Dobro nam došli, dragi prijatelju'

29.08.2024 u 19:41

Bionic
Reading

Predsjednik Francuske Emmanuel Macron stigao je u Srbiju na poziv tamošnjeg predsjednika Aleksandra Vučića. To je Macronov drugi službeni posjet Beogradu

Tijekom boravka u Srbiji bit će potpisan niz sporazuma, a glavne teme sastanka dvojice šefova država trebale bi biti Kosovo, kupnja francuskih borbenih aviona Rafale i svečani završetak radova na modernizaciji aerodroma 'Nikola Tesla', piše srpski Blic.

Zrakoplov s Macronom sletio je na beogradski aerodrom u 18 sati, gdje je upriličen svečani doček. Uslijedila je ceremonija ispred Palače 'Srbija' s vojnim počastima, a potom i zajednički sastanak dvojice lidera. Nakon sastanka očekuje se razmjena potpisanih bilateralnih dokumenata, nakon čega će se Macron i Vučić obratiti javnosti.

Aleksandar Vučić poželio je dobrodošlicu francuskom predsjedniku na beogradskom aerodromu i istaknuo da je značaj tog posjeta za Srbiju nemjerljiv.

'Dobro nam došli, dragi prijatelju! Značaj Vašeg posjeta za nas je nemjerljiv u političkom i ekonomskom smislu, a nadam se da ćemo, kao zemlja i narod, znati da uzvratimo i poštovanje i pažnju koju Vi pokazujete prema našoj Srbiji', poručio je Vučić.

'Pred nama su novi koraci kojima ćemo proširiti naše partnerstvo i ojačati tradicionalno dobre odnose naše dvije zemlje i dva naroda. Živjelo prijateljstvo Srbije i Francuske', napisao je Vučić na Instagramu.