u jeku afere

Bartulica objavio video: 'Svi mi koji smo bili ultraopasni za jugo-ideje...'

07.06.2024 u 10:14

Bionic
Reading

Stephen Nikola Bartulica na Facebooku je noćas objavio video u kojem šalje poruku svojim biračima uoči europskih izbora u nedjelju

'Mogu nas lomiti, al' neće slomiti kad nam srca tuku zajedno'... Svi mi koji smo bili ultraopasni za jugo-ideje smo 90-ih logično bili za Hrvatsku, a ne za Jugoslaviju - a to očito nekima smeta, pa sve koji su imali bilo koju ulogu u našim slavnim 90-ima, koje su zlatnim slovima upisane u hrvatsku povijest, treba ogaditi, diskreditirati i na kraju eliminirati iz političke arene! Hrvatska na prvom mjestu', napisao je Bartulica, dodajući da će čuvati konzervativne vrijednosti, brak, naravnu obitelj, obrazovanje djece, tradiciju i kršćanska moralna načela.

Uz Thompsonovu pjesmu 'Neću izdat ja', narator u videouratku poručuje: 'Rodna polja moje domovine. Hrvatska bez rodne ideologije. Sigurne granice. Sretna obitelj i kršćanski identitet. Povratak domu, bližnjemu svomu. Poniznost i prosperitet. Za Europu suverenih nacija. Na prvome mjestu Kroacija. Biraj Bartulicu i Domovinski pokret.'

Bartulica u zadnji čas pokušava spasiti što se spasiti da jer je usred kampanje otkriveno da je za 300 tisuća eura kupio kuću na tri etaže i vrt na otoku Prviću u prosincu prošle godine.

Kako bi platio za kuću, u priči koju je otkrio Index, Bartulica je lani podigao novi kredit od 270 tisuća eura kod Zagrebačke banke, a već od ranije ima kredit od 270 tisuća eura, podignut 2013. godine. Za otplatu oba kredita Bartulica mjesečno troši 3562 eura, no odmah se postavilo pitanje od čega preživljava s obzirom na to da imovinska kartica iz veljače ove godine pokazuje da on i supruga mjesečno uprihode 3698 eura te da im ostane 39 eura za život nakon što im se odbiju krediti.

No to nije sve jer je za kupnju kuće Bartulici, doznala su 24 sata, uz kredit od 270 tisuća eura, nedostajalo još 30 tisuća eura. U pomoć mu je dva mjeseca prije kupnje kuće stigao Vjekoslav Gucić, bivši vlasnik Getroa i brat tajkuna Josipa Gucića. Od njega je zastupnik DP-a dobio pozajmicu, ali to nije prijavio u imovinsku karticu, iako mu je to zakonska obveza.

On je na sve rekao da je krenula kampanja blaćenja te da 'svakodnevne životne troškove zastupnik Bartulica podmiruje sredstvima koje mu je darovala njegova majka'.