MALOLJETNICI IZ PAKRACA

Naoružani tinejdžeri kod kuće uzgajali marihuanu

05.12.2011 u 17:42

Bionic
Reading

U ruke policije pala je tinejdžerska četvorka koja se bavila uzgojem kanabisa u kućnoj radinosti. Mladići, od kojih najstariji ima 19, a najmlađi samo 16 godina, opskrbili su se svom potrebnom opremom, od komore za unutarnji uzgoj kanabisa, digitalnih vaga do naprava za usitnjavanje, lula i nargila. U njihovim su domovima pronađene sjemenke i već uzgojene biljke, a kod najmlađeg od njih čak i oružje – puška, streljivo, tri ručne bombe te protupješačka mina

U srijedu je pretragom stana u kojemu živi 19-godišnjak pronađeno oko 30 grama marihuane, osam ostataka džointa, drobilica za usitnjavanje marihuane te 214 sjemenki kanabisa i digitalna vaga s tragovima marihuane.

U stanu drugog 19-godišnjaka, u Pakracu, pronađena je pak platnena komora za umjetni uzgoj kanabisa, reflektirajuća folija, 40 sjemenki kanabisa, nargile za konzumiranje marihuane, naprave za usitnjavanje i sadnju marihuane te električni timer i razna druga oprema namijenjena za unutarnji uzgoj kanabisa.

U srijedu je također pretražena i obiteljska kuća u Šeovici u kojoj žive 16-godišnjak i 18-godišnjak te je pronađena oko dva metra visoka, razgranata biljka i dvije već djelomično obrane biljke, 155 grama marihuane, tri lule i nargila, te uređaj za konzumiranje opojne droge tzv. 'vaporizer'. Kod mladića je, uz drogu, pronađeno i oružje - puška M-48, tri ručne bombe M-52, protupješačka antimagnetna mina, sedam detonatorskih kapsli, 14 komada streljiva i jedan upaljač za protupješačku minu.

Pretragom računala koje je oduzeto prilikom pretrage u Pakracu pronađeni su foto i video materijali koji potvrđuju da se tinejdžerska četvorka bavila uzgojem kanabisa. Protiv četvorice 'poduzetnika' slijedi kaznena prijava zbog zlouporabe opojne droge, a najmlađem od njih još i kaznena prijava zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari.