prognoza

I dalje nestabilno s pljuskovima, nigdje neće biti preko 30 stupnjeva

20.08.2024 u 06:23

Bionic
Reading

Nakon nevremena koje je tijekom noći protutnjalo preko Hrvatske, utorak će još uvijek biti nestabilan, posebno u prvom dijelu dana s mogućim obilnijim pljuskovima. U srijedu će biti djelomično sunčano, ali još uvijek su mogući pljuskovi.

Još u prvom dijelu dana umjereno do pretežno oblačno, a zatim djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. I dalje nestabilno, mjestimice kiša, a lokalno su mogući i izraženiji pljuskovi s grmljavinom.

Prema večeri daljnje smanjenje naoblake. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na istoku i jugoistočni, a na Jadranu jugo i jugozapadnjak, ponegdje na obali i bura. Najviša temperatura zraka većinom između 25 i 30 °C.

U srijedu djelomice sunčano, ali ne i posve stabilno. Mjestimice će biti pljuskova praćenih grmljavinom, ponajprije popodne u unutrašnjosti. Vjetar slab do umjeren sjeverni, sjeveroistočni, na istoku i sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjeren sjeverozapadnjak i bura, podno Velebita navečer i u noći na četvrtak i jaka, lokalno s olujnim udarima. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 20, na Jadranu između 20 i 23, a najviša dnevna uglavnom od 26 do 31 °C.