MILORAD PUPOVAC U NU2

'Nemam ambicija biti u Plenkovićevoj vladi'

25.09.2016 u 15:24

Bionic
Reading

Gost prve ovosezonske emisije Nedjeljom u dva bio je predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac. Komentirao je pregovore s HDZ-om oko sastavljanja vlade, hrvatsko-srpske odnose te referendum u Republici Srpskoj

Na početku razgovora voditelj Aleksandar Stanković iznenadio je svog gosta prijedlogom da govori malo brže. Milorad Pupovac odgovorio je kako je valjda u mladosti bio sigurniji pa je govorio brže.

Ponovio je svoje pohvale na račun predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i rekao da osobno nema biti ambiciju u njegovoj vladi.

'Mi želimo da manjine u Hrvatskoj budu priznate. Oni koji nisu spremni priznati manjine i oni koji iz pozicije poraženih snaga 20. stoljeća, ekstremne desnice žele oblikovati hrvatski kulturni i politički prostor ne mogu biti naši partneri', objasnio je Pupovac.

Bi li Zlatka Hasanbegovića prihvatio na poziciji potpredsjednika Sabora, upitao je dalje Stanković. 'On je izabrani predstavnik naroda kao i ja, ali ima drugačije stavove. Vidjet ćemo kako će to izgledati', rekao je.

Govoreći o referendumu u Republici Srpskoj u BiH, Pupovac je kazao da je nažalost većina referenduma na području bivše države završavala tenzijama i sukobima. "Nadam se da ovaj referendum neće završiti na takav način", kazao je i dodao - volio bih da do referenduma nije došlo, javlja HTV.