crveni meteoalarm

Velika šteta: U Srbiji i BiH tuča razbijala stakla na automobilima

22.06.2024 u 17:56

Bionic
Reading

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod oglasio je crveni meteoalarm za istočni dio Hrvatske, a sudeći po izvještajima o snažnoj tuči veličine oraha iz Srbije i BiH, strahovalo se da slična sudbina čeka i Slavoniju. Ipak, čini se da je nevrijeme oslabilo

Državni hidrometeorološki zavod promijenio je upozorenje za nevrijeme za slavonsko područje iz narančastog u crveni meteoalarm, što je najviši stupanj upozorenja.

Građani koji trenutačno borave na području Slavonije dobili su na svoje mobitele i obavijest Ravnateljstva civilne zaštite o tome da je nevrijeme moguće od 18 do 23 sata te da prilagode svoje aktivnosti vremenskoj prognozi.

Radarske snimke na stranici Neverin pokazuju da je nešto prije 18 sati dio tučonosne fronte ušao u Hrvatsku i pogodio područje Županje.

Prema izvještajima lokalnih portala, u BiH najgore su prošli okolica Gračanice, Usora, Lukavica i Zvornik.

Na fotografijama koje stižu iz tih krajeva vidi se tuča veličine teniske loptice te vrtovi koji se bijele kao usred zime.

Snažna tuča pogodila je i područje Doboja, a slične snimke stižu i iz distrikta Brčko.

Pojedini vozači žale se kako je tuča bila toliko jaka da je smrskala stakla na vozilima.

U Srbiji je najgore bilo na području Loznice i Krupnja, odakle stižu snimke tuče i snažnog pljuska.

Srpski Hidrometeorološki zavod izdao je narančasto upozorenje za područja Vojvodine, jugozapadne Srbije i Beograda, dok je unutrašnjost Srbije pod crvenim meteoalarmom.

sve osim nogometa

Učitavanje...