konačna potvrda

Nijemci izračunali: Hrvatska skuplja od Grčke, Turske, Portugala i Španjolske

18.06.2024 u 16:56

Bionic
Reading

Koliko Nijemce košta godišnji odmor u Hrvatskoj? A koliko u drugim popularnim europskim turističkim destinacijama? To je izračunao Savezni ureda za statistiku

Nijemci najčešće ljetuju u Njemačkoj, iako je godišnji odmor u inozemstvu za njih u pravilu jeftiniji. Bez obzira radi li se o omiljenim južnoeuropskim destinacijama Italiji, Grčkoj, Turskoj ili Hrvatskoj, piše Deutsche Welle.

Kako je objavio Savezni ureda za statistiku u Wiesbadenu, troškovi hotelijerskih i gastronomskih usluga u Španjolskoj u prosjeku su 26 posto manji nego u Njemačkoj. U Grčkoj plaćaju 23 posto manje, u Turskoj čak 41 posto manje, a u Hrvatskoj moraju platiti prosječno 18 posto manje za te usluge.

Hrvatska je dakle po navodima njemačkih statističara skuplja zemlja za turiste od velikih južnoeuropskih konkurenata Turske, Grčke, Portugala i Španjolske.

Njemački statističari tvrde da su cijene najviše u Italiji, te da je Nijemcima najjeftinije ljetovati u Bugarskoj i Albaniji. Spomenute usluge tamo koštaju prosječno 55 odnosno 54 posto manje nego u Njemačkoj.

  • +11
Vrućina i turisti u Splitu Izvor: Pixsell / Autor: Ivana Ivanović
sve osim nogometa

Učitavanje...