problemi za vid

Nisu svi oduševljeni novim Saborom: 'Sve treperi zbog letvica!'

19.09.2024 u 13:37

Bionic
Reading

Slobodne govore u Saboru neki su iskoristili da bi se požalili na uvjete rada u novoj zgradi parlamenta, u koju su se zastupnici službeno preselili u srijedu

Neke stvari u novom Saboru zasmetale su Marijanu Pavličeku iz Suverenista te je saborsku govornicu iskoristio da bi se požalio.

'Već drugog dana zasjedanja moramo ukazati na brojne nedostatke. Kao prvo, pitanje je kad će netko 'zaginuti' na ovim stepenicama i bojim se da će do kraja mandata netko polomiti vrat ili neki drugi dio tijela. Drugo, ovo nema veze s građevinskim standardima - stepenica ne smije biti viša od 17,5 centimetara, a ova ima preko 20 centimetara', poručio je Pavliček.

'Osim toga, mi zastupnici koji se nalazimo gore iza - akustika nije dobro sređena. Kao drugo, 30 metara smo fizički udaljeni od predsjedajućeg. Kao treće, ono što je najgore, ove letvice, koje samo vizualno lijepo izgledaju, katastrofalne su za sam vid. Kad gledate u predsjedajućeg, onda vam bježi i titra cijela slika. Ne možete tu sjediti sat-dva i ovo nije funkcionalno. Sabornica je ionako bila prazna, a sada ni mi koji smo bili aktivni ne možemo sudjelovati jer ne možemo gledati', rekao je Pavliček.

Požalio se i da dio zastupnika još uvijek nema svoje urede. 'Ja kao gluva kuja šetam tu okolo, nemaš svoju prostoriju. Ako smo znali da se selimo, zar se nisu te prostorije mogle unaprijed pripremiti? Nego ćemo sada šetati dva tjedna naokolo. Nemaš gdje sjesti, nemaš gdje isprintati materijale, ne možeš se priključiti na internet, nemaš se gdje pripremiti za raspravu', dodao je.

Pavliček je zavapio da se nešto mora promijeniti. 'Molio bih vas, ove letvice... ili ih promijenite ili stavite jednobojnu pozadinu iza... to nije za gledanje. Jučer sam postavio pitanje premijeru i nisam mogao gledati čovjeka jer stalno treperi. Ovo su dobronamjerni savjeti', zaključio je Pavliček.