zatvoreni dio vlade

Nova intendantica HNK bit će Iva Hraste-Sočo, Vrgoč odlazi u ljeto iduće godine

17.11.2021 u 14:55

Bionic
Reading

Na zatvorenome dijelu sjednice Vlade, utvrđena su stajališta Republike Hrvatske za sastanke Vijeća ministara: Vijeće za opće poslove u formatu ministara kohezije (GAC Cohesion), 18. studenoga te Vijeće za opće poslove (GAC), 23. studenoga

Utvrđeni su odgovori Hrvatske na obrazložena mišljenja i pisma službene obavijesti Europske komisije: u vezi s medijskim uslugama, elektroničkim komunikacijama, osiguranjem depozita, uhidbenim nalogom, suzbijanjem terorizma i u vezi s presudom Suda Europske unije. Uobičajeno je da se sadržaj korespondencije s Europskom komisijom u ovakvim slučajevima javno ne objavljuje.

Ustavnom sudu Republike Hrvatske Vlada se očitovala na prijedloge za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom Republike Hrvatske i zakonom odluka o uvođenju posebnih sigurnosnih mjera vezano za prijem pacijenata te vezano za zaposlenike u zdravstvenoj djelatnosti i djelatnosti socijalne skrbi. Cjelovito očitovanje Vlade bit će objavljeno uz odluku Ustavnoga suda.

Vlada je usmeno izviještena o Pregledu zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2021. Što se tiče kadrovskih pitanja, temeljem prijedloga Upravnog vijeća Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije razriješen je ravnatelj navedene Središnje agencije Tomislav Petric.

Zdravko Marić je imenovan je guvernerom, a Stipe Župan zamjenikom guvernera Republike Hrvatske u Azijskoj infrastrukturnoj investicijskoj banci, sukladno Zakonu o potvrđivanju Statuta Azijske infrastrukturne investicijske banke.

Donesen je Zaključak kojim se stavlja izvan snage Zaključak Vlade Republike Hrvatske od 24. srpnja 2019. godine kojim je imenovan Tomislav Ćorić za člana Skupštine društva Plinacro d.o.o. koji predstavlja Vladu Republike Hrvatske. Zbog isteka mandata, s danom 31. kolovoza 2022. godine razriješena je intendantica Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu Dubravka Vrgoč, a novom je intendanticom, s danom 1. rujna 2022. godine, temeljem provedenog postupka po raspisanom natječaju, imenovana dr.sc. Iva Hraste-Sočo.