POZIV GRAĐANIMA

Nužna je pomoć u hrani i higijena za djecu, traže se i volonteri

19.05.2014 u 19:06

  • +20

Poplava u Slavoniji,spašavanje mještana iz potopljenog sela

Izvor: tportal.hr / Autor: Montaža: Cropix/pixsell

Bionic
Reading

'Prema najnovijim informacijama s terena te iz Crvenog križa, trenutno je najpotrebnija pomoć u hrani (najbolje konzerve i ostali trajni prehrambeni proizvodi) i proizvodima za osobnu higijenu (kreme, puderi, šamponi, vlažne maramice…) za djecu', priopćili su iz Ministarstva socijalne politike i mladih

Pozivaju se građani da predaju pomoć za djecu direktno Crvenom križu, ako je to moguće, kako bi došla što prije na teren i na mjesta na kojima je najpotrebnija.

'Ako se dostavljaju veće količine transportnim ili većim vozilom, onda ih treba dostaviti u centralno skladište Crvenog križa, Jadranska avenija bb (nedovršena Sveučilišna bolnica).

Ako se radi o donacijama građana, odnosno donacijama osobnim vozilom, onda ih treba dostaviti u prostorije Crvenog križa u Ulici Crvenog križa 16 na području gradske četvrti Donji grad - Medveščak. Ako nisu u mogućnosti dostaviti pomoć na navedene adrese, građani hranu i kozmetiku za djecu, kao i svu drugu materijalnu pomoć, mogu dostaviti i na danas utvrđenu lokaciju na Zagrebačkom velesajmu, Paviljon 34, od sedam sati ujutro do deset sati navečer', stoji u priopćenju Ministarstva.

S obzirom da je sve veći interes građana da materijalnim donacijama pomognu građanima pogođenima poplavom u Slavoniji, na lokaciji skupljanja donacija na Zagrebačkom velesajmu, Paviljon 34 (ulaz Istok 3 i Zapad 3), raste potreba za volonterima koji bi razvrstavali i utovarivali pomoć.

Ministarstvo socijalne politike i mladih poziva volontere i sve građane dobre volje da se odmah jave na Zagrebački velesajam, Paviljon 34, kako bi pomogli da nužna sredstva stignu unesrećenom stanovništvu Slavonije.