ČEKA SE

Obavijest o izručenju Perkovića još nije stigla u Njemačku

22.01.2014 u 18:31

Bionic
Reading

Njemačko Savezno državno odvjetništvo pri Visokom sudu Njemačke u Karlsruheu nije još dobilo obavijest o pravomoćnosti odluke o izručenju Josipa Perkovića, doznaje Hina u srijedu iz državnog odvjetništva

'Savezno državno odvjetništvo još nije dobilo obavijest o pravomoćnoj odluci u slučaju Josipa Perkovića', rekao je za Hinu glasnogovornik odvjetništva Marcus Koehler. Odvjetništvo je istodobno odbilo davati bilo kakve komentare u vezi s ovim slučajem.

'Kako još nismo dobilo obavijest o tomu, svaki komentar bi značio uplitanje u rad pravosuđa jedne suverene države', rekao je Koehler.


On je objasnio da će, kada Savezno državno odvjetništvo primi takvu obavijest, biti pokrenut postupak za dovođenje Perkovića pred suca Vrhovnog suda u čijoj nadležnosti se sada nalazi slučaj.

'Perković će, ako bude stigao u Njemačku, biti izveden pred suca koji će donijeti odluku o pritvoru', rekao je Koehler. Savezno državno odvjetništvo je odvjetništvo pri Visokom sudu Njemačke i nadležno je u slučajevima kada je ugrožena unutarnja sigurnost Njemačke, posebice kad se radi o terorizmu.