za 60 dana

Ocu dječaka koji je ubio devet učenika i domara u beogradskoj školi produljen pritvor

23.08.2024 u 19:10

Bionic
Reading

Viši sud u Beogradu produljio je pritvor Vladimiru Kecmanoviću, ocu dječaka koji je 3. svibnja prošle godine u beogradskoj Osnovnoj školi Vladimir Ribnikar ubio devet učenika i domara škole

'Pritvor mu je produljen 60 dana zbog okolnosti koje ukazuju da će, u slučaju boravka na slobodi, u kratkom vremenu ponoviti kazneno delo, kao i s obzirom na to da je osnovano sumnjiv da je izvršio kazneno djelo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posjledica kaznenog djela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje kaznenog postupka', priopćio je Viši sud u Beogradu, piše N1 Srbija.

Tužiteljstvo tereti oca 13-godišnjeg K.K., Vladimira Kecmanovića, za teško djelo protiv opće sigurnosti s obzirom na to da je godinu dana prije masovnog ubojstva obučavao sina u rukovanju vatrenim oružjem. Njegovoj supruzi, Miljani Kecmanović, na teret je stavljeno izvršenje kaznenog djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Suđenje je u ovom postupku zatvoreno za javnost.