VELIKA BOrBA

Odlučilo je finale; Srbija je najuspješnija država bivše Jugoslavije u Parizu

  • Lu.K.
  • Zadnja izmjena 11.08.2024 15:57
  • Objavljeno 11.08.2024 u 15:56
Bionic
Reading

Današnje finale vaterpolskog turnira između Srbije i Hrvatske odlučilo je poredak na ljestvici medalja Olimpijskih igara. Srbija je osvojila svoje treće zlato i tako postala najbolja država bivše Jugoslavije u Parizu

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija osvojila je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, u finalnom susretu igranom u La Defense Areni izgubila je od branitelja naslova Srbije s 11:13.

Hrvatski sportaši u Parizu su osvojili sedam medalja; dva zlata, dva srebra i tri bronce. Zlata su osvojili braća Valent i Martin Sinković u veslanju i Barbara Matić u judu, srebra Donna Vekić u tenisu i vaterpolu, a bronce Miran Maričić u streljaštvu, Sandra Elkasević u atletici i Lena Stojković u tekvondou. S takvim učinkom Hrvatska je završila na diobi 30. mjesta ljestvice medalja.

Srbija je osvojila ukupno pet medalja, ali ima tri zlata, jedno više od Hrvatske. Osim u vaterpolu, zlato je osvajala u tenisu (Novak Đoković) i streljaštvu (Zorana Arunović i Damir Mikec. Srebro je osvojila Aleksandra Perišić u taekwondou, a broncu košarkaška reprezentacija.

Na trećem mjestu 'regionalne' ljestvice nalazi se Slovenija s dva zlata i jednim srebrom, četvrtom Kosovo s jednim srebrom i jednom broncom, dok Kosovo, BiH i Sjeverna Makedonija nemaju niti jednu medalju.

  • +5
Tribine na finalnoj utakmici u vaterpolu između Srbije i Hrvatske Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal