VATERPOLISTI SU SREBRNI

Hrvatska se hrabro borila, ali olimpijsko zlato ipak ide u Srbiju

  • Luka Kostić
  • Zadnja izmjena 11.08.2024 15:15
  • Objavljeno 11.08.2024 u 15:06
Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativci osvojili su srebro u Parizu. U finalu olimpijskog turnira bila je bolja Srbija s 13:11 i tako uzela treće uzastopno zlato

Hrvatska je izgubila od Srbije u finalu Olimpijskih igara u Parizu. Srbija je tako povezala nevjerojatno treće uzastopno zlato, nakon slavlja u Riju 2016. i Tokiju 2021. Barakude su izgubile 11:13, a odlučujuća se pokazala loša prva četvrtina, kada je Srbija otišla na tri razlike. Hrvatska je tako nakon europskog srebra i svjetskog zlata uzela olimpijsko srebro.

Srbija je krenula odlično; u prvoj četvrtini zabila je pet komada i primila samo dva te vrlo rano otišla na tri gola razlike. Posebno impresivan bio je maksimalno efikasan srpski napad s igračem više.

U drugoj četvrtini Maro Joković je promašio šut na 6:3, a onda je Srbija još jednom realizirala igrača više (u tom slučaju, dva) i otišla na ogromnih plus četiri. Hrvatska je tada prvi puta spojila dva gola i vratila se na minus dva, ali je Srbija preko Nikole Dedovića vratila plus do kraja prvog poluvremena. Na odmor se išlo s 8:5 za Srbiju.

Treća četvrtina je protekla uz hrvatsku igru koja je bila al pari srpskoj. Obje momčadi su zabile po tri gola, ali je Hrvatska promašila šut za povratak na minus dva. U posljednju četvrtinu Srbija je ušla s tri gola prednosti.

  • +14
Finale Olimpijskih igara, Srbija - Hrvatksa, Vaterpolo (11.8.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

U odlučujućoj četvrtini Hrvatska je igrala puno bolje; smanjila je na dva razlike i dvaput imala napad za samo minus jedan. Nažalost, niti jedan nije iskoristila i tri minute prije kraja, nakon Dedovićevog gola, pala na tri gola zaostatka. Nakon toga nije bilo povratka; Srbija se izvrsno branila i do kraja utakmice zadržala prednost. Završilo je 13:11.

Jerko Marinić Kragić je s tri gola bio najefikasniji kod Hrvatske, dok je Miloš Ćuk s tri gola predvodio Srbiju.

Hrvatska je u Parizu stigla do četvrte olimpijske medalje u vaterpolu od samostalnosti, a trećeg srebra, nakon Atlante 1996. i Rio de Janeira 2016. Jedino zlato ostaje ono iz Londona 2012.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal