SPEKTAKL U PARIZU

Hrvatska danas igra za zlato protiv Srbije; evo gdje i kada gledati

  • Luka Kostić
  • Zadnja izmjena 10.08.2024 23:34
  • Objavljeno 11.08.2024 u 08:00
Bionic
Reading

Barakude će se boriti za titulu olimpijskih pobjednika protiv reprezentacije koja je osvojila zlato u Riju 2016. te Tokiju 2021.

Hrvatski vaterpolisti danas love svoje drugo olimpijsko zlato, točno dan prije 12. obljetnice zasad prvog u Londonu, osvojenog 12. kolovoza 2012.

Bilo bi to drugo olimpijsko zlato i druga titula u već trećem ovogodišnjem finalu. Barakude su igrale finale Europskog prvenstva kod kuće u siječnju pa finale Svjetskog prvenstva u Dohi mjesec dana kasnije, i sada u Parizu treće. Međutim, neće biti lagano; s druge strane su olimpijski pobjednici s posljednjih dvaju Igara. Srbija brani zlato iz Rija 2016. i zlato iz Tokija 2021.

Mandić - najbolji na svijetu?

Ovako je utakmicu najavio kapetan i heroj Hrvatske iz polufinalnog trijumfa nad Mađarskom, Marko Bijač:

'Teško je baš navesti nekakav recept za njih. Sigurno da su momčad kvalitetnih pojedinaca predvođena njihovim kapetanom Nikolom Jakšićem, te Dušanom Mandićem koji je po meni najbolji igrač na svijetu danas. Na njih ćemo usmjeriti najveću pozornost, iako nisu jedini. Naša najveća snaga su kolektiv i karakter koji smo pokazali na prijašnja dva turnira, kao i u utakmicama ovdje u Parizu', kazao je.

'S tri finala ove godine, na najvećim natjecanjima, to je nevjerojatan uspjeh. Time smo svima pokazali koliku kvalitetu Hrvatska posjeduje i zato možemo biti ponosni neovisno kako se utakmica završila u nedjelju na ono što smo postigli dosad. Opet, to ne znači da ćemo se mi s ovim zadovoljiti. Učinit ćemo sve kako bi osvojili zlato.'

  • +14
Slavlje hrvatskih vaterpolista, vaterpolo 9.8.2024. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

'Srbija je vrhunska'

Utakmicu je najavio još jedan heroj iz polufinala, Loren Fatović:

'Srbija je vrhunska momčad. Nakon prvog dijela ili natjecanja po skupinama, mislim da dosta ljudi nije ni nas, ni njih vidjelo u finalu budući da smo i mi i oni bili četvrti tek u skupini. Pokazalo se međutim da znamo pobljeđivati, oni i mi.'

'Sigurno će biti vrhunska utakmica, imaju izvrsne igrače, ali naravno da mi imamo šanse za pobjedu. Moramo zadržati agresivnost u obrani iz prijašnjih utakmica, to će biti ključ uspjeha. Znamo da je ovo treće finale, ali ne razmišljamo o prijašnja dva već samo o onom koje je pred nama', dodao je Fatović.

Utakmica se igra u 14 sati uz direktan prijenos na HRT-u.

  • +50
Hrvatska - Mađarska, vaterpolo, polufinale, Olimpijske igre, 9.8.2024. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal