glavu gore!

Tucak: Ovo je nešto najgore što čovjek može doživjeti u sportu!

  • Janko Badrić
  • Zadnja izmjena 11.08.2024 16:37
  • Objavljeno 11.08.2024 u 15:33
Bionic
Reading

Srbija je u finalu olimpijskog turnira u Parizu pobijedila Hrvatsku rezultatom 13:11 i osvojila treće uzastopno zlato

Srbija je dominirala od početka, iskoristivši svih sedam prilika s igračem više u prve dvije četvrtine, te otišla na odmor s prednošću od 8:5.

Hrvatska je igrala sporo i nesigurno, što je omogućilo Srbima da zadrže kontrolu i povećaju vodstvo na 11:8 do kraja treće četvrtine. Iako je Hrvatska u zadnjoj četvrtini smanjila razliku na 9:11 i imala priliku za povratak, loš šut Burića i greške u napadu spriječile su preokret. Tri minute prije kraja, Dedović je pogodio za 12:9, čime je Srbija osigurala pobjedu.

Izborniku, Ivici Tucku, samo je zlato sa Olimpijskih igara nedostajalo u njegovoj kolekciji te je bio vidno razočaran:

'Čestitam ekipi Srbije, koja je danas bila bolji protivnik, tu nema nikakve dileme. Oni su od prvog trenutka bili koncentriraniji. Ušli smo konfuzno, puno pogrešaka obrane, prije svega. A onda se na to nadoveže napad. Trofeji se osvajaju obranom, a ne napadom. Ostaje žal veliki i tuga i to je to', rekao je Tucak pa dodao:

  • +14
Finale Olimpijskih igara, Srbija - Hrvatska, Vaterpolo (11.8.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

'S druge strane treba naći snage te biti ponosan na ovu medalju. Znate kako je, veseliš se zlatu, veseliš se bronci. Srebru se ne možeš veseliti. Bili smo grozni u obrani, nismo ispoštovali dogovore. Nismo bili pravi za zlato, to treba priznati. Srbija je odigrala fantastičnu utakmicu.'

Za kraj je Tucak još jednom naglasio...

'Po svemu je Srbija danas zaslužila zlato. Valjda nije bilo suđeno, tko će ga znati. Ja sam htio zlato više od ikoga. S druge strane imaš srebrnu olimpijsku medalju, što je sjajan rezultat', zaključio je izbornik 'barakuda'.

Hrvatski sportaši tako su nastup u Parizu okončali sa sedam odličja, po dva zlata i srebra te tri bronce. Zlata su osvojili braća Valent i Martin Sinković u veslanju i Barbara Matić u džudu, srebra Donna Vekić u tenisu i vaterpolisti, a bronce Miran Maričić u streljaštvu, Sandra Elkasević u atletici i Lena Stojković u tekvondou.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal