velika prilika

Bivši igrač Dinama pred transferom u Hajduk; Talijani javljaju da je sve spremno!

11.08.2024 u 14:50

Bionic
Reading

Nakon odličnih igara pod vodstvom Nenada Bjelice, ljeti 2020. godine prešao je iz zagrebačkog Dinama u moskovski za odštetu od 8,5 milijuna eura. Sada je na pomolu da zaigra za najveće rivale.

Nedavno se pojavila vijest da Hajduk pokazuje interes za dovođenje Nikole Mora. Ovaj 26-godišnji Splićanin, koji ima jedan nastup za hrvatsku reprezentaciju pod vodstvom Zlatka Dalića, trenutno nije u prvom planu Bologne, kluba koji je nakon sjajne prošle sezone osigurao nastup u Ligi prvaka.

Trener Gennaro Gattuso bi rado vidio Mora na Poljudu, budući da mu nedostaje igrač takvog profila u veznom redu. Trenutno je jedini defenzivni veznjak u prvoj momčadi Mihael Žaper, koji zbog ozljede neće biti dostupan za nastupe još nekoliko mjeseci.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Moro je pod ugovorom s Bolognom do 30. lipnja 2027., a s obzirom na njegovu tržišnu vrijednost od pet milijuna eura, Hajduk bi ga mogao dovesti na posudbu, a ne kroz otkup ugovora.

Inače, Moro je nogometnu karijeru započeo u Solinu, a 2009. godine, s 11 godina, prešao je u Dinamo Zagreb. Tamo je prošao kroz mlađe kategorije i debitirao za prvu momčad. Dvije godine kasnije, Bologna ga je prvo dovela na posudbu, a potom je otkupila njegov ugovor.