ŠITUMOVI VS. HRABRO DIJETE

Odluka o blokadi računa s novcima za Noru u roku od tri dana

10.02.2014 u 21:17

Bionic
Reading

Na Općinskom sudu u Novoj Gradiški održano je prvo ročište na kojem se raspravljalo o tužbi roditelja Nore Šitum protiv novogradiške udruge Hrabro dijete. Norini roditelji traže da udruga isplati gotovo 4 milijuna i 200 tisuća kuna zakladi koja nosi ime njihove preminule kćeri. Riječ je o novcu koji je ostao na računu udruge tijekom humanitarne akcije za Noru

Komu pripada 4 milijuna i 200 tisuća kuna prikupljenih za Noru, danas nije bila tema. Na današnjem ročištu Šitumi traže blokadu tog novca na računu udruge dok sud ne presudi čiji je on zapravo.

Smatramo da smo dokazali na razini vjerojatnosti postojanje svoje tražbine, pa u tom smislu očekujemo da sud donese validnu odluku, odnosno odredi privremenu mjeru i spriječi daljnje raspolaganje novcem, izjavio je odvjetnik obitelji Atanasovski Šitum Dejan Španović.

U udruzi se opravdavaju da nisu potrošili ni lipe. Odluku o tome što dalje s novcem očekuju od resornog ministarstva. Svejedno, ni novčić ne žele dati Norinim roditeljima koji su tražili da ga prenesu na zakladu osnovanu u djetetovo ime.

Svakako morate dobiti pravorijek kome ćete to prebaciti, ne ide to baš tako kako si ljude zamisle, rekla je predsjednica udruge Hrabro dijete iz Nove Gradiške Jasminka Žužić

DORH se o svemu još ne izjašnjava. I jedna i druga strana pak izjasnile su se da bi novac iskoristile za liječenje bolesne djece. Nepravomoćno rješenje o tome treba li blokirati račun, Općinski sud u Novoj Gradiški donijet će za tri dana.